0

- Рафи, виждаме ви отново в амплоато на режисьор на шоуто „С Рачков всичко е възможно“. Върху шоуто ли главно сте се фокусирали?

- За втора година съм режисьор и музикален продуцент на предаването. В момента нещата, върху които съм се фокусирал, са основно шоуто на Димитър Рачков „С Рачков всичко е възможно“ и работата ми като продуцент на моята изпълнителка Ника. Работя и върху мои неща, но не искам нищо да коментирам за тях, защото все още не са готови. А когато започна да говоря за нещо, което не е готово, то много често се прецаква. Така че съм малко суеверен на тази тема (смее се). Истината е, че докато снимаме предаването, съм се отдал изцяло на него, тъй като режисурата е едно от любимите ми неща. Двете ми най-любими неща са музиката и режисурата, като музиката винаги ще е отгоре над всичко. Но режисурата е това нещо, което още от дете ме е вълнувало – винаги съм мечтал да се занимавам с това и да го правя. И дори преди да съм съм се занимавал с режисура, винаги режисьорски подхождах към подготовката на всичко, което правех – било то пърформънс, било то събитие, което организирах. В живота дори подхождах режисьорски към нещата.

- Помните ли първия път, когато трябваше да режисирате предаването? Какво чувствахте тогава?

-Ние преди това бяхме правили заедно предаването „Забраненото шоу на Рачков“ и с него бяхме станали уникален тим. Много близки като приятели сме и това ни помага да си партнираме и в работата. При нас това стана от първия път и някак много естествено ни се получава комуникацията. Усетихме се по много добър начин. Съответно при нас не е имало и момент, в който да не се получават нещата. Плюс това с този екип съм работил от другата страна. И аз познавам всеки един човек в екипа, това са хора, които са ми помагали самият аз да успявам в своите изпълнения, а в момента ние сме тандем с тях и това е много яко. Буквално работиш с приятели.

-В първия епизод на „С Рачков всичко е възможно“ ви гостуваха плеяда актьори. Трудно ли се режисират те?

--Най-важното в тази ситуация беше да ги накараме да се отпуснат максимално и да се забавляват. Това е една неделна вечер, в която се забавляват без състезателен елемент, без някой да е победител. Всички са приятели, едно семейство, които се събират в неделя вечер, за да си играят. За мен е радост, когато виждам големите имена на нашата сцена. Много често самите те имат нужда от забавление, да се отърсят от всекидневието си. И ние правим точно това в нашето предаване – предлагаме им възможността те да се забавляват извън работата си.

-А вие къде намирате своето забавление?

-Засега все още не го намирам. Опитвам се да бягам, да се отдалечавам нанякъде. Имах много хубаво лято и прекарах дълго време в Бургас, тъй като много обичам да се прибирам в родния си град, да прекарвам времето със семейството си и да си почивам. И другия момент е в студиото, когато съм с бенда и когато свирим с тях. Никога не съм възприемал концертите ни и събитията като работа, а като нещо, което ме зарежда, а не ме изтощава. И въпреки че работя през почти цялата седмица, не се чувствам изморен. А това е страшна логистика – осем души да ги съберем всяка седмица различни. Да подготвиш тези игри и всички тези предизвикателства, но въпреки това всяка седмица петък, събота съм по събития. Но когато е най-натоварено, тогава се чувствам най-зареден.

-Как прекарахте лятото?

-Много съм щастлив, че успях да заведа майка ми на няколко концерта. Бяхме на един от последните концерти на Елтън Джон и беше невероятно. Едно от най-уникалните неща, които сме виждали и аз, и майка ми. Това е артист, който за съжаление повече няма да видим на концерти и това носеше един по-особен емоционален заряд и за мен, и за нея. След това ходих да гледам Бионсе, както и Хари Стайлс. Много обичам, когато пътувам някъде, да съчетавам това с посещение на концерти. Даже в момента съм с тениска от турнето на Хари Стайлс.

Разкажете ни някоя забавна история от тези пътувания...

-Най-забавното беше, когато бяхме в Амстердам с приятели и трябваше да се приберем, но полетът ни беше от Единбург и трябваше да минем през най-голямата работа, която се беше случвала в Нидерландия. И бяха спрели железниците, тирове се обръщаха по магистралата. Когато в крайна сметка стигнахме до летището, се оказа, че са затворили гейта. Затова решихме да продължим към Белгия, защото видяхме изписано „Брюксел“ на таблото на летището. Между другото на мен често ми се случва да изпускам полетите си. Даже двамата с Рачков сме изтървавали полета си в Лондон – той изнасяше представлението си и аз му бях гост. Но на сутринта, когато трябваше да се прибираме, си изтървахме полета. И тогава казах на моя озвучител да видим къде можем да се разходим и така направихме – обиколихме малко Англия и така се прибрахме. За мен подобни непредвидими ситуации са възможност да видя нещо друго. Никога не се изнервям, че съм си изтървал полета – просто е трябвало така да стане.

-Всъщност вие успяхте ли да си изтървете полета за някой от концертите?

-Не, но закъснях за Хари Стайлс. Всъщност полетът ми закъсня. В Лондон бях на концерта на Бионсе, а в Нидерландия бях на Хари Стайлс. Двата концерта бяха в два поредни дни. И затова взех самолет от Лондон за Амстердам, но закъснях. Буквално пристигам в Амстердам, мятам багажите в хотела и хвърча към концерта, където хващам точно любимата ми песен. Бях много щастлив и беше много добър концерт. 

- Разкажете ни за своята изпълнителка NICKA...

- Изключително талантливо момиче. Кара ме да плача, като я чуя да пее, а само няколко изпълнителки имат възможност да ми въздействат по този начин.

- Кои са те?

- Мария Илиева, Марги Хранова, Лили Иванова. Има и много други, които с удоволствие слушам, но това са първите имена, за които се сещам от раз.

- Ще кажете ли поне мъничко от това, което ви предстои на вас?

- Както казах и в началото, не искам да говоря предварително, но ми предстоят няколко големи сценични проекта за следващата година. Единият ще е на театрална сцена, а другият със симфоничен оркестър заедно с русенската филхармония.

Това е той:

-Роден е 29 януари 1993 г. в Бургас

-Музикалната му кариера започва през 2011 г., когато печели първото издание на X Factor

-Два пъти е победител в предаването на NOVA “Като две капки вода“

-Продуцент на младата изпълнителка NICKA