0

К расивата родна моделка и актриса Райна Караянева преди броени дни отпразнува рожден ден. На 26 юли тя отбеляза Христова възраст - 33 години. Талантливата чаровница избра да посрещне личния си празник в Турция, където успя да съчетае почивката с празненство.

„От малка бях решила, че ще живея до 33 (смее се). Съответно с наближаването на деня в мен назряваше някаква тревожност и реших, че ще направя нещо различно - ще се забавлявам. В София не излизам почти никога - повече се напрягам, отколкото да разпускам. Затова отидохме с децата при приятел, който наскоро си е взел къща в турския курорт Чешме“, сподели пред „Телеграф“ Караянева.

Детство

Мястото, където посреща личния си празник, не е случайно, защото е любимо за хубавицата. „Миналата година открихме това място и се влюбих в него. Има невероятни барове по плажовете, с музика, която обожавам, и с най-хубавите коктейли. За разлика от България в Турция хората се забавляват като че ли по-откровено. Никой не се занимава с другите. Не оглежда, не обсъжда, поне доколкото мога да разбера езика (смее се). За три дни наваксах една година излизания. Танцувах, пиех любимия си коктейл „Сатсума“ и просто се чувствах добре. За да запазя част от духа на Чешме, на връщане взехме две дръвчета с мандарини сатсума, с които да си правя коктейла вкъщи (смее се)“.

На въпроса кой е най- ценният й подарък в живота, за който благодари на Бог всеки ден, Райна е категорична: „Синът ми! И наистина няма ден, в който да не благодаря за него“.

Съветите към него звездната майка пречупва през призмата на приятелските съвети. „Много се старая да ме приема като приятел.“ Движат се в диапазона от това да си махне един ден тийнейджърските мустаци до това как да се държи с жените. „Може би изпускам част от родителските съвети, но за това си има баба и дядо. На мен любимото ми занимание с него е да си говорим в колата, когато пътуваме заедно. В тези моменти някак си най-истински се опознаваме един друг, а аз много държа двамата да се познаваме добре“, смята актрисата.

Говорейки за деца, я връщаме към нейното детство, а тя с усмивка си спомня. „Ех, това са най-хубавите спомени за мен! Бях много приятно дете, сега, като се замисля - много се харесвам към днешен ден тогава. Бях будно, жадно за знание дете. Четях много, измислях си игри, в които си представях, че съм някой друг, и се вживявах. Помня как тичах в двора на село и бях част от екипа на Капитан Планета, често бях нещастна съпруга, която води въображаеми диалози с мъжа си, яздех коне, отново въображаеми... изобщо хич не ми беше скучно“, връща се назад във времето Райна и допълва: „Любимата ми книга, която препрочитах, беше „Алиса с страната на чудесата“. Баща ми все още твърди, че всичките ми ментални отклонения идват от препрочитането на Алиса (смее се). Нямах много приятели, но си бях напълно самодостатъчна. Това с приятелите се запази до днес, малко са, но пък вече не съм си самодостатъчна. Нещо се промени в мен след тийнейджърските години и, честно казано, това нещо не ми харесва. Липсва ми онази Райна от детските години. Дано се върне...

Любов

Става ли дума за мечти, Караянева е на мнение, че не е сбъднала мечтите на малката Райна, но животът е пред нея и част от мечтите си иска да превърне в реалност. „Като малка мечтаех за

„Пулицър“ за една от книгите, които съм написала, мечтаех да съм един от най-добрите военни кореспонденти и да водя собствено предаване по ВВС. Мисля, че от част от мечтите си съм се отказала - няма време за тях. Но върху частта с писането работя сериозно. Засега са главно сценарии, заченати книги и поезия, но мечтата е жива“, с усмивка разкрива чаровницата.

Райна направи страхотна роля в хитовите ленти „Завръщане 1“ и „Завръщане 2“, а днес с интерес разбираме, че актьорството, с което тя толкова добре се справя, е по-скоро игра и хоби, а в момента се е насочила сериозно върху журналистиката и е втори курс студентка по специалността. „Това с актьорската професия май води началото си от детските ми игри на представяне, че съм някой друг. В този ред на мисли дори не го приемам за работа, по-скоро всяка роля е поредната ми игра, че съм някой друг. Забавно ми е, но не е нещо, което искам на всяка цена. Обожавам да пиша и това е, което искам да ми се случва все повече и по-често. Опитвам се да сбъдна и още една мечта от детството - от две години уча журналистика и за разлика от предишната ми специалност - право, журналистиката ми е много интересна. И в тази насока не смятам да се отказвам. Е, може би военен кореспондент няма да стана, но предаване по ВВС- защо пък не...(смее се ).

В личен план Райна изживява една прекрасна любов с актьора и продуцент Башар Рахал. Караянева споделя, че е обичана и обичаща половинката си жена, а нещото, което най-много ги крепи с Башар, е силната емоция помежду им.

„Мисля, че нещото, което ни прави щастливи, е и онова, което най-честно ни прави нещастни - силната емоция. При нас няма спокойно съвместно съжителство, но пък е ужасяващо интересно. И, честно казано, предпочитам така. Без емоция дори не знам хората за какво седят заедно“, категорична е тя. На въпроса спорят ли вкъщи и за какво, Караянева с усмивка заявява: „Има моменти, в които не спорим (смее се)... и двамата сме с асцендент Лъв, с огромно его и собствено чувство за справедливост. Оттам идват и споровете ни - всеки си вярва, че е прав за нещо. Спорим за всичко - от това как се композира пералня до това какъв ще е даден герой във филм“.

Лятото талантливата чаровница ще прекара предимно работно, но се надява да успеят да си откраднат още няколко дни почивка. „В средата на август започвам снимки по един пълнометражен филм - „Аферата Пикасо“. Историята ми се стори доста интересна - има криминални и комедийни моменти, завъртян сценарий с неочаквана развръзка. След снимките се надявам да ми остане още малко време за няколко дни в Чешме, а след това - снимки на един сериал по мой сценарий, за който много се надявам да се случи“, завършва Караянева.