0

Р айън Гослинг скочи на Оскарите относно Грета Геруиг и Марго Роби, които не получиха номинации съответно за най-добра актриса в главна роля и най-добър режисьор за филма "Барби".

Гослинг беше номиниран за Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля, заедно с колежката си Америка Ферера, която бе номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля, което накара мнозина да критикуват остро номинациите като пренебрежение към двамата най-големи творци на блокбастъра.

ТРЕСКА ЗА ОСКАРИ: Ето ги номинираните за престижната награда! (ПЪЛЕН СПИСЪК)

„За мен е изключителна чест да бъда номиниран от моите колеги заедно с толкова забележителни артисти в година на толкова много страхотни филми“, започна актьорът. „И никога не съм мислил, че ще кажа това, но също така съм невероятно горд, че е за изобразяването на пластмасова кукла на име Кен“, посочи Гослинг.

„Но няма Кен без Барби и няма филм за Барби без Грета Геруиг и Марго Роби. Те двете носят отговорността за този създаващ история, световно известен филм. Не би било възможно признание за никого във филма без техния талант, смелост и гений. Да кажа, че съм разочарован, че не са номинирани в съответните си категории, би било подценяване“, категоричен бе актьорът.

„Те ни накараха да се смеем, разбиха сърцата ни и създадоха история. Тяхната работа трябва да бъде призната заедно с другите много достойни номинирани”, продължи той.

„Аз съм много щастлив за Америка Ферера и другите невероятни артисти, които допринесоха с таланта си, за да направят този новаторски филм“, завърши Гослинг.

Като се има предвид, че пренебрегването на Оскар е по-скоро рутинно годишно събитие, изявлението на Гослинг е необичайно – и отразява уникалното ниво на критика, която получиха решенията за номиниране на Академията.

Барби, разбира се, беше не само най-големият хит на годината и помогна на киноманите да се върнат в салоните с успеха на „Барбенхаймер“, но беше и номинирана за най-добър филм и, по всякакъв начин, беше много труден проект за изпълнение.