0

А вторката на книгите за Хари Потър заяви, че никога няма да прости на звездите от филмовата поредица Даниел Радклиф и Ема Уотсън, заради решението им публично да подкрепят организация, която апелира са смяна на пола при деца.

Писателката, която е отявлена активистка за правата на жените каза, че хората, които подкрепят смяна на пола при децата, трябва да се извинят на „всички уязвими жени“.

Роулинг гласно се противопостави на това да се позволи на децата да сменят пола си, докато Радклиф и Уотсън бяха открити в подкрепата си на транс общността. В публикация X/Twitter Роулинг каза, че е „трагедията“ да се позволи на деца да променят пола си. В кореспонденция със свои последователи Роулинг доабви, че никога няма да прости на Радклиф и Уотсън за подкрепата им към движението и добави, че „дължат много публично извинение”. „Знаменитости, които се присъединиха към движение, целящо да подкопае трудно спечелените права на жените и които използваха своите платформи, за да подкрепят смяната на пола на непълнолетни, дължат извинение“, добави тя.

Дж. К. Роулинг многократно е заявявала публично, че е против транссексуалните хора, което й донесе много критики в родната й Великобритания.