0

Х оливудска звезда, носител на "Оскар", се отказа от роля в гeй история.

Запознати твърдят, че уж всичко било договорено, а после изведнъж актьорът от култовия филм „Жокерът“ казал „НЕ”, като на този етап никой не знае защо е отказана ролята.

Актьорът Хоакин Финикс внезапно се отказа от снимките на любовен филм на гeй тематика, като причината за подобно решение все още не е известна.

Това става само пет дни преди да удари първата клапа на филма в Гуадалахара, Мексико в началото на юли.

Филмът е детективска любовна история на режисьора Тод Хейнс и сценарий на Джон Реймънд, а Хоакин е трябвало да бъде в главната роля.

Актьорът обаче отказва в последния момент, с което обърква сценария на кинопродуцентите, твърди източник на Variety.

Продуцентите съвсем са в паника, тъй като филмът вече е продаден на международни дистрибутори.

Ролята, която беше предназначена за Хоакин Финикс, не може да бъде променена, така че целият екип загуби работата си, инвеститорите – парите си, загубите може да достигнат цифра със седем нули, пише dependent.co.uk.

През юли актьорът от "Top Gun: Maverick" Дани Рамирес подписа договор за ролята на любовника на Хоакин Финикс.

Режисьорът Хейнс, най-известен с това, че прави "странни" филми, включително номинирания за Оскар "Карол" (2015) и миналогодишния "Май декември", описва филма в интервю за Variety от 2023 г. като "любовна история между двама мъже, развиваща се в тридесетте години с явно сексуално съдържание“.

Хейнс добави, че филмът - който трябваше да получи рейтинг NC-17 (най-високият рейтинг на MPA, който се дава на филми, които съдържат материал, неподходящ за хора под 17 години), ще бъде предизвикателство за публиката.
Той отбеляза, че Финикс е навлязъл в "опасно" сексуално поле.

Е, както стана ясно, Хоакин ги постави в мат и разкара историята с опасното сексуално поле.

Не е ясно обаче дали и каква неустойка ще плати за отказа си да участва в гeй филма.