0

Л юбимецът на милиони зрители по света Киану Рийвс винаги е бил скромен в битието си. Никога не е парадирал с близо 380 -те милиона, които е натрупал в банковата си сметка от роли в киното.

Дори напротив – тихомълком той раздава с пълни шепи от богатството си за важни каузи, особено свързани със здравеопазването.

AP/БТА

След излизането обаче на четвъртия филм от поредицата за Джон Уик – бившия наемен убиец, тръгнал наново да убива заради застреляното му от бандити любимо куче, изостри любопитството колко му плащат.

Особено като се има предвид, че четвъртият филм драстично надскочи и парите за производство, и касовите постъпления.

Киану Рийвс

 Киану Рийвс
gettyimages

59-годишният канадски актьор отбеляза стабилен ръст на приходите си от екшън филми, докато франчайзът набираше скорост.

Увеличението на бюджета за четвъртия филм доведе до скок на заплатата на Киану, което му спечели огромните 15 милиона долара, според JustJared 

Далеч по-скромно бе заплащането му за "Джон Уик, Глава 2" - което излезе през 2017 г.  За дългоочаквания втори филм Киану направи около 2,5 милиона долара.

През 2019 г. "Джон Уик: Глава 3 - Парабелум", третият филм от поредицата, само за 10 дни стана най-касовият филм от поредицата досега.

Не е известно колко пари е направил Киану от Глава 3, но тъй като бюджетът на филмовия франчайз нараства постоянно, вероятно и заплатата му също. 

Премиерата на „Джон Уик: Глава 4“ беше през март 2023 г. и огромното увеличение на бюджета го превърна в най-скъпия филм от поредицата.

За участието си в четвъртия филм актьорът направи колосалните 15 милиона долара - седем пъти повече от това, което му беше платено за първия филм девет години по-рано.

Въпреки че главният герой Джон изглежда умира в края на четвъртия филм, през май 2023 г. беше потвърдено, че се работи по пети филм . 

Председателят на филмовата група на Lionsgate, Джо Дрейк, наскоро разкри, че убиецът ще се завърне на големия екран в близко бъдеще, информира Mail online.

Представителят на развлекателната индустрия също изрази, че франчайзът John Wick, който наскоро достигна границата от 1 милиард долара , ще нарасне експоненциално през следващите години.

Въпреки че го очакват с голямо нетърпение, за феновете на поредицата с Киану Рийвс не е ясна времевата рамка за това кога петият филм ще започне да се снима.