0

Д ълго пазени тайни за музикалния гений Горан Брегович изплуваха наяве.

Известният развлекателен мениджър Радомир Рака Марич, който си сътрудничи с много певци, включително и с Горан Брегович, сподели много тежък момент от живота на музиканта. 

"Направих му 30 инжекции, той няма част от рамото", разказва той. От думите му става ясно, че в началото на кариерата си, Горан претърпява много тежък инцидент с мотор, а последиците били още по-тежки. За тях чак сега разказва Рака Марич.

Вследствие на катастрофата се налага да заместят едното му рамо с метално.

Болките са били ужасни, но тъй като по онова време композиторът не е имал достатъчно пари, е бил принуден да свири до припадък, за да изпълни подписаните вече договори.

"Ходех да го виждам всеки ден. Отиваше да свири на практика без ръка, нямаше как да пропусне изява, нямаше ги тези пари, благодарение на които можеше да планира всичко предварително. Ходеше по концерти и изпитваше адски болки, не можеше да спи, защото го болеше рамото, но Горан беше истински професионалист, спомня си Рака Марич.

В разказа си за онова време, мениджърът на Брегович си спомня и големите страхове, които е изпитвал, когато е летял със самолет: "Когато Горан пристигаше на летището, той започваше да "бипка" на скенера, а аз умирах  от страх да не го арестуват като терорист и".

Колкото и тежко да е било на Горан Брегович, почитателите на  неговата музика не са разбрали изобщо какво е преживял. Като истински професионалист, той е свирил през цялото време, въпреки болките.

Видео с Горан Брегович и разказа му какво се случило тогава преди концерта му във Виена, гледайте ТУК.

*Източник: Kurir