0

Д ълг от 300 000 лева е в основата на скандала между бившата плеймейтка Светлана Гущерова и бронзовия медалист по борба от олимпиадата в Пекин през 2008 г. Кирил Терзиев.

Сумата разкриха пред „Телеграф“ близки до двете страни, а борецът получи обвинение за закана с убийство и лека телесна повреда.

„Пресегнал се през стъклото, хванал я за бретона и я ударил в кората на вратата. След това казал: „Сега ще сляза и ще те убия“, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

За деянието се предвиждат до 6 години лишаване от свобода. След като бе обявен за издирване във вторник, вчера сутринта Терзиев заедно с адвокат се е явил в полицията. Наложена му е мярка подписка.

Биячът на Светлана Гущерова получи обвинение!

Версия

„Всичко се случи малко след 20 часа онзи ден. Със съпруга ми се прибирахме в кооперацията на булевард „България”, в която живеем. Той слезе от колата, за да отиде до гаража да отвори и да можем да паркираме. В автомобила бяха и децата ми. Докато го чакахме, от страничен черен път, който не води никъде, се зададе една наша стара кола. Познах веднага шофьора”, разказа в ефира на „Здравей, България” по Нова тв Светлана Гущерова. По думите ѝ зад волана бил Кирил Терзиев, от когото вече „една година получавахме заплахи по телефона”.

„Когато изравних колата с неговата и спуснах стъклото на предния прозорец, го попитах какво прави тук? Бях много уплашена и изненадана – на задната седалка бяха трите ми деца. И той ми каза: „Следя те. Да видя дали си тук?”, разказа Гущерова.

„Той ми каза: „Къде е тази твоята дебела свиня? Ще го наръгам! Ще го заколя! Ще ви убия! Ще ви съсипя!”. И това се случва пред трите ми деца, които са стресирани след тази случка”, допълни плеймейтката.

ШОК: Бивш борец пребил Светлана Гущерова!

Претенции

„Освен избитите зъби имам и откъснат кичур коса. Той трябваше най-малкото да бъде задържан за 24 часа. Предполагам, че полицията е направила необходимото, за да се сдобие със записите от района, на които се вижда как той ме удря. Терзиев ми се обади по телефона и ми каза: „Познавам шефа на 4-о РУ и всичко, което пишеш, ще бъде скъсано“. Извадила съм си медицинско”, заяви още Гущерова и беше категорична, че разполага с видео и снимки, които ще направи публично достояние, ако полицията не направи нищо.

„С пръст не съм докоснал Светлана Гущерова. Разменихме си няколко реплики, тя тръгна да ме плюе и си удари фасетите в прозореца на колата. Със семейство Християн и Светла Гущерови имаме стара история - цяла одисея, свързана с много пари, които ми дължат. Не е удобно до коментирам какъв точно е дългът им към мен. Това не е най-важното в случая. За едни 3 хиляди са много, за други - 300. Фактът е, че нещата тръгват оттук. Този проблем е в основата. Другото са само такива трикове и номерца“, коментира пред „Телеграф“ Терзиев и добави: „Със сигурност мога да кажа много неща, но се консултирах и с адвоката си, че е по-добре да не преча на разследването. Нека се съберат всички доказателства и ще коментираме. Ще кажа и суми, и всичко, но сега не е моментът“. 

Добромир Гущеров пред „Телеграф“ за скандала: Не се занимавам с тях, не поддържаме отношения 

„Не се занимавам с тях, нямам отношения с тях. Нито съм го чул (б.р. сина му), нито ме интересува. Аз съм в Испания“, това заяви Добромир Гущеров-баща ексклузивно пред „Телеграф“.

Екипът ни потърси родителя по повод скандала между бореца Кирил Терзиев и снаха му Светлана Гущерова. На въпрос знае ли, че се твърди, че синът му дължи 300 000 лв. на Терзиев, той отговори: „Не знам, нямам понятие. Нито поддържам връзки с него, нито имам някакви отношения“. Запитан защо и откога си е влошил отношенията със сина и снахата, Гущеров-старши не пожела да отговори.

Междувременно се появиха и кадри от инцидента.

По темата работиха: Виктория Пенкова и Любмил Христов