0

М еган Маркъл взе участие в дискусия, посветена на начина, по който жените и майките са представени в традиционните и социалните медии, проведена в Остин, щата Тексас, по повод Осми март, предаде Асошиейтед прес.

Срещата беше част от годишния форум SXSW (South by Southwest), който е до 16 март. В нея взеха участие още актрисата Брук Шийлдс, журналистката Кейти Кърик и социоложката Нанси Ван Юен, пише БТА.

В рамките на форума се представят музика, филми и интерактивни медии, отбелязва Асошиейтед прес.

Съпругата на британския принц Хари обърна внимание на факта, че според данните в представен доклад работещите майки получават по 62 цента срещу всеки долар, който взимат бащите. Докладът е финансиран от фондация "Арчиуел" - организация с нестопанска цел, създадена от принц Хари и Меган, херцог и херцогиня на Съсекс.

"Има много работа в подкрепа на жените и майките", каза тя.

"В определен момент почти се чувстваш наказана, когато си майка и жонглираш с толкова много неща, полагаш толкова много грижи и искаш да бъдеш подкрепена по най-добрия възможен начин", призна бившата актриса, а съпругът, принц Хари я слушаше, седнал сред публиката.

На срещата беше обсъдено и отрицателното понякога въздействие на социалните медии върху жените и момичетата, отбелязва Асошиейтед прес.

Меган Маркъл каза, че е преживяла онлайн тормоз по време на двете си бременности и веднага след раждането на децата. "В момента се пазя от това заради собственото си благополучие", каза тя.

Въпросът за различното отношение към жените и мъжете с напредването на възрастта беше дискутиран от Кърик и Шийлдс, която е на 58 години. Според нея Холивуд "не знае какво да прави" с актрисите, когато остареят.

"На 58 години си твърде стара, за да бъдеш наивна, но все още не си и съвсем баба", каза Шийлдс. "Намерете режисьори, които оценяват жена, която е прехвърлила 40-те, оценяват житейския опит", каза актрисата.