0

Н ови кадри на Алек Болдуин , който стреля с реквизитен пистолет на снимачната площадка на филма "Ръжда", бяха публикувани, на фона на желанието на федерални прокурори да повдигнат ново обвинение срещу актьора за фаталната стрелба по операторката Халина Хътчинс.

Във видеото, излъчено NBC News, Болдуин може да бъде чут да казва на членовете на екипажа да се отдръпнат от мерника на пистолета. Съобщава се, че кадрите са заснети преди Хътчинс да бъде смъртоносно простреляна на 21 октомври 2021 година. 

"Сега изчакайте секунда. Ще стрелям правилно", казва Болдуин. „Имаш ли нещо против да отидеше от другата страна на камерата? Не искам да стрелям към теб“. 

В друг момент Болдуин изглежда загрижен за безопасността на всеки, който стои зад камерата, казвайки: „Не знам защо се качваш по хълмове и всичко останало – ще си счупиш шибания врат". 

По-късно в клипа може да се чуе жена да казва: „Не е необходимо всички да са точно тук на пътя на пистолета. Бихте ли помръднали, моля?“.

Специалните прокурори разкриха, че ще поискат от голямо жури да реши дали Болдуин трябва отново да бъде изправен пред наказателни обвинения, почти две години след смъртта на Хътчинс.

„След задълбочено разследване през последните няколко месеца излязоха наяве допълнителни факти, които според нас показват, че г-н Болдуин има престъпна вина за смъртта на Халина Хътчинс и стрелбата по Джоел Соуза“, казаха специалните прокурори Кари Мориси и Джейсън Луис в изявление миналия месец.

„Ние вярваме, че подходящият курс на действие е да позволим на комисия от граждани на Ню Мексико да определи оттук дали г-н Болдуин трябва да бъде задържан за наказателен процес“, заявиха прокурорите.