0

Н ападнатата и заплашена с оръжие от Христо Шопов жена е чужденка. Патриша Тийвс е от Люксембург и от няколко години живее със семейството си в съседство на 60-годишния актьор, чиято фамилна къща е в столичния жк "Малинова долина", предаде БНТ.

ШОК: Закопчаха Христо Шопов!

Напрежението между двете семейства започнало преди около 2 години след спор за кучета. До скандала снощи се е стигнало, след като по-рано вечерта 36-годишната Патриша паркира колата си пред гаража. Съпругата на Христо Шопов - Мариана Станишева, обаче оставя своя автомобил така, че съседката й да не може да излезе. Чужденката, която трябвало да отиде на вечеря в заведение, вика такси, но преди да тръгне, вдига едната чистачка на колата на Станишева.

Няколко часа по-късно, когато Патриша Тийвс се връща в дома си, открива, че една от чистачките на нейната кола е счупена. Тогава 36-годишната жена отива до дома на Христо Шопов и Мариана Станишева, за да поиска обяснение.

"Нейният съпруг, с когото не съм говорила преди, дойде с пистолет и го насочи на 5 см от лицето ми и ми каза, че ще ме застреля. Аз записах това и те (Христо Шопов и Мариана Станишева - бел.ред) се ядосаха. Искаха да ми вземат телефона. Дойдоха навън и ме нападнаха, за да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари с юмрук в лицето", разказа пред БНТ Патриша Тийвс.

По думите й това е първият случай, в който се е наложило да повика полиция, въпреки дългото неразбирателство. Според Тийвс причината за междусъседската вражда е това, че тя е чужденка.

Заместник-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев обясни, че сигналът е подаден в полицията около 1 часа след полунощ. 

"В Седмо РПУ е постъпил сигнал от 36-годишна гражданка за това, че е бил нанесен побой и ѝ е отправена заплаха за живота и здравето с огнестрелно оръжие. Изпратен е екип, който установява, че е възникнал междусъседски спор между гражданка на Люксембург и 60-годишния българин. На място е установено, че въпросният гражданин притежава 3 броя огнестрелни оръжия. Същите са предадени доброволно от него и същият към настоящия момент е задържан в поделение на МВР. На госпожата е извършен преглед в център за спешна медицинска помощ и е установено, че същата има охлузвания по ръката и хематом на долната устна. Образувано е досъдебно производство", добави главен комисар Кангалджиев.

Съпругата на актьора - Мариана Станишева - лаконично коментира, че ще изчакат следствието да си свърши работата. Очаква се решението на прокуратурата дали Христо Шопов ще бъде освободен от ареста или ще му бъде повдигнато обвинение и ще остане в килия за 72 часа.