0

Н е мина и година от смъртта на любимеца на милиони зрители по света – Матю Пери, и вече се заговори кой ще лапне милионите му.

ТЪЖНО: Напусна ни любима звезда от хитовия сериал "Приятели"

Не беше тайна, че Матю си докарваше купища пари на година от авторските права на сериала „Приятели“, както и от други филми, в които участвал, както и в съпътващите ги реклами.

"Приятели"

 "Приятели"
Gettyimages

Разбира се, известно е и че той похарчи над 6 млн. долара за лечението си от наркозависимости и алкохолизъм, но все пак са останали немалко пари, за които сега точат зъби негови близки и приятели.

Личното богатство на Матю Пери възлизаше на 1,5 милиона долара, когато той почина. Към онзи момент той вече не притежаваше имот в Калифорния, но имаше доверителен фонд от 120 милиона долара със семейството му и бившата му приятелка Рейчъл Дън като бенефициенти.

Матю с майка си (вдясно) и полусестра си

 Матю с майка си (вдясно) и полусестра си
Gettyimages

Близо половин милион повече от очакваното се оказаха личните му пари, разкриха нови съдебни искове.

Пери, който почина от свръхдоза кетамин на 54 години на 28 октомври 2023 г.  - създаде завещание през 2009 г., в което казваше, че иска да остави „по-голямата част от вещите си“ на създадения от него Alvy Singer Living Trust.

Като бенефициенти са посочени бащата на звездата - Джон Пери, майката - Сюзан Морисън, полусестрата Кейтлин Морисън и бившата му приятелка Рейчъл Дън, с която той излизаше от 2003 до 2005 г.

Матю и Рейчъл Дън, когато все още бяха щастливи заедно

 Матю и Рейчъл Дън, когато все още бяха щастливи заедно
Gettyimages

Предишни съдебни документи посочват стойността на личното имущество на звездата като "малко над 1 милион долара" - тези пари са това, което изпълнителите по завещанието му са намерили като допълнителни активи, които все още не са в негово лично доверие. Самият Пери „струваше" около 120 милиона долара . 

Но новите документи от миналия месец юни казват, че личната собственост на Пери струва повече от очакваното, тъй като документът за инвентаризация и оценка показва баланс от 1 596 914,47 долара, съобщава US Sun.

Gettyimages

Това отчитат като допълнение към наличните финанси съ-изпълнителите на завещанието - Лиза Фъргюсън и бившата съпруга на Майк Майърс - Робин Рузан.

Актьорът, който изигра ролята на Чандлър Бинг в ситкома „Приятели” от 1994-2004 г. - е правил около 20 милиона долара годишно от права върху филма.

Родителите на Пери вероятно ще поемат неговите актьорски хонорари, както и други части от наследството му, което включва мемоарите му от 2022 г. “Матю Пери - Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“. Книгата стана бестселър особено след смъртта на актьора.

За другия бенефициент, Рейчъл Дън, Пери пише в мемоарите си, че тя е „бившето гадже на мечтите му“.

Двамата приключиха връзката си около времето, когато спряха и снимките на „Приятели“, а Пери я включи в завещанието си през 2009 г., четири години след раздялата им.

Матю и Рейчъл

 Матю и Рейчъл
Gettyimages

„Нямаше драма (в раздялата), просто ангажимент от страна на Матю да остане фокусиран върху трезвостта си“, каза източник, близък до бившата двойка, пред People по това време.

Той се е срещал и с известни дами - включително Джулия Робъртс , Нийв Кембъл, Наташа Вагнер и Лизи Каплан  - но те не са били в завещанието. 

Gettyimages

Наскоро подадените документи гласят, че Пери не е притежавал никаква недвижима собственост в Калифорния, когато е починал, а домът Pacific Palisades, където е починал, на стойност 6 милиона долара, според съобщенията, все още е на името на попечителя Фъргюсън. Разбра се, че все още не е продаден. 

Къща в Холивуд Хилс, която Пери беше купил от своя Alvy Singer LLC преди смъртта си, наскоро беше обявена за продажба за $5,195,000.

Той купи броени месеци пред смъртта си - на 31 май 2023 г., имота с три спални и четири бани, който се простира на 238 квадратни метра върху парцел от близо 900 квадратни метра и е напълно обзаведен, за $4,995,000

Gettyimages

Зашеметяващата къща е кацнала на хълмовете над емблематичния Sunset Strip и се гордее с класически вид, със стъклени стени, обграждащи изпълнен със слънце вътрешен двор в центъра на имота.

Съобщава се, че домът му в Пасифик Палисейдс е бил ремонтиран преди смъртта му миналата година и той е наел дом с три спални, с изглед към Бевърли Хилс за 49 000 долара на месец, докато ремонтът продължаваше. 

Звездата, която почина, без да има деца, също така е направил разграничение в завещанието си, че всички деца, които може да има след 2009 г., нямат „изрично право“ на неговото богатство. 

Пери е починал от "острите ефекти на кетамина" и удавяне, разкри аутопсията му - като актьорът е имал подобни количества кетамин в тялото си като болничен пациент под обща анестезия.

ДАЛИ Е ИНЦИДЕНТ? Разследват смъртта на Матю Пери

„Департаментът по съдебна медицина в окръг Лос Анджелис определи причината за смъртта на 54-годишния актьор Матю Лангфорд Пери като остри ефекти от кетамин“, казаха от кабинета на съдебния лекар в Лос Анджелис.

ИЗНЕНАДА: Матю Пери е убит?!

„Факторите, допринасящи за смъртта на г-н Пери, включват удавяне, коронарна артериална болест и ефектите на бупренорфин (използван за лечение на разстройство, свързано с употребата на опиати).Смъртта му е определена като следствие от злополука.

Пери беше открит с лицето надолу в хидромасажната вана, която граничи с басейна в дома му в Лос Анджелис в 16:17 ч. на 28 октомври, зашеметявайки света на шоубизнеса и разбивайки сърцата на феновете по целия свят.

Матю Пери с баща си

 Матю Пери с баща си
Gettyimages

Той е получавал инфузионна терапия с кетамин като лечение на депресия , съобщи съдебният лекар тогава, но последната сесия е била седмица и половина преди смъртта му, а кетаминът е в човешкото тяло само за три до четири часа, което означава, че не е водят директно до смъртта му. 

„При високите нива на кетамин, открити в кръвните му проби след смъртта, основните смъртоносни ефекти биха били както от сърдечно-съдова свръхстимулация, така и от респираторна депресия“, заключава съдебният лекар Рафи Джабурян. 

Актьорът не е имал алкохол, кокаин, хероин, мет или фентанил в тялото си. 

Gettyimages

Пери беше обявен за мъртъв на място и съдебният лекар извърши аутопсията на 29 октомври, след което обяви смъртта му за случайна.

Въпреки това има разследване на трагичната му смърт, тъй като беше разкрито от  People  миналата седмица, че органите на реда смятат, че „няколко души“ трябва да бъдат обвинени. 

Разследващ източник от правоприлагащите органи каза, че разследването вече е „близо до своя край“.

Източникът не изясни кои са „множеството хора“, които потенциално са изправени пред обвинения, добавяйки, че всяко бъдещо действие в крайна сметка ще бъде определено от прокуратурата на САЩ.

През декември миналата година медицински експерт спекулира пред Page Six, че актьорът „вероятно“ е получил кетамин незаконно за „развлекателна употреба“.

По това време TMZ съобщи, че текущо разследване се опитва да установи откъде актьорът, който прекарва години в борба с алкохолизма и наркоманията, е получил кетамин.

Разследването на смъртта на Матю Пери продължава.