0

Б изнесдамата Ваня Червенкова покори Северния полюс и развя българския трибагреник там, видя „Телеграф“. „Тук денят продължава 62 дни, а останалото е нощ... Най-необичайното пътешествие в моя живот“, сподели със своите почитатели в Инстаграм Червенкова.

Рекорд

В края на юни бизнесдамата разкри, че ще пътува с група от 15 руски учени. Научно-образователната експедиция се осъществи с най-мощния атомен ледоразбивач в света. Групата е била предвождана от Федор Конюхов – първия човек в света, достигнал петте полюса на планетата. Още тогава тя загатна, че той ще бори нов световен рекорд. „На борда с нас изключително специален участник беше Федор Конюхов. Великият руски изследовател и пътешественик, установил 25 световни рекорда. Такъв беше поставен и в рамките на нашата експедиция, на който ние станахме свидетели“, каза Червенкова. Тя призна, че руският учен е един от най-великите хора, които познава.

Ледоразбивач

Ваня показа и снимки от военна секретна база номер 92 на руските морски сили. „И по-точно на Атомния им флот. Снимането по-нататък на територията, на която трябва да се качим на нашия ледоразбивач, е абсолютно забранено, а проверките са колосално строги.“ Ваня разкри, че е обиколила целия кораб – отгоре до долу, като показа и снимки на своята каюта. Единствената й връзка със света е била чрез сателита „Иридиум“, посредством който е поддържала връзка със своите близки.