0

А встралийският актьор и съпругата му Дебора Лий Фърнес съобщиха, че са се разделили след 27-годишен брак, предадоха световните осведомителни агенции.

"Решихме да се разделим, за да продължим личното си развитие", обясняват двамата в съвместно изявление до списание "Пийпъл". Те добавят, че са имали  "щастието да изживеят почти три десетилетия заедно като съпруг и съпруга в един прекрасен и любящ брак". 

"Започваме тази нова глава с благодарност, любов и доброта", пишат те. 

Двамата актьори се запознават през 1995 г. на снимачната площадка на сериала "Корели" и се женят година по-късно. По онова време Дебора-Лий Фърнес вече си е създала име  - най-вече с ролята си на отмъстителна мотористка в "Срам" - докато Хю Джакман е все още млад актьор, току-що завършил театрално училище. Едва през 2000 г. той става световноизвестен с ролята си на мутанта Върколак в първата част на сагата "Х-Мен", като едновременно прави кариера и на сцената на Бродуей.

Сега Хю Джакман е на 54 години, а Дебора-Лий Фърнес - на 67. Двойката има две деца: Оскар, на 23 години, и Ейва, на 18 години.