0

О зи Озбърн, 74-годишният лидер и основател на рок групата Black Sabbath, заяви, че ще се завърне на сцената, след като през февруари обяви, че ще прекрати кариерата си, съобщи Metal Hammer.

"Не можеш да напуснеш тази игра. Това не е работа, това е страст. Не мога да правя нищо друго. Аз съм едно улично куче, разбирате ли? Правя това вече 55 години. Това е най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало", заяви музикантът пред култовото за рокаджиите издание. Озбърн нарече концертите смисъл на живота си и заяви, че възнамерява да излезе на сцената въпреки влошеното си здраве. В началото на годината рокаджията обяви края на музикалната си кариера. Според изпълнителя причината е проблем с гръбначния стълб. Той отмени всички свои концерти и благодари на феновете за разбирането.

Бастун

Съвсем наскоро пък беше сниман да ходи с помощта на бастун и много от феновете му вече го бяха отписали.

Ози Озбърн започва музикалната си кариера през 1968 г. в групата Black Sabbath. В началото на 80-те години на миналия век започва соловата си кариера с албума Blizzard of Ozz. За малко повече от четиридесет години изпълнителят е издал 13 албума, последният от които е Patient Number 9, излязъл миналата година.

Почитатели

Междувременно Кари Ъндърууд направи кавър на класика на Ози Озбърн по време на участие в радиошоуто SiriusXM на Хауърд Стърн. Емблематичната певица и музикантка може да е по-известна като звезда на кънтри сцената, но любовта й към рок музиката е добре документирана. Тя даде по-задълбочен поглед върху този интерес към Хауърд Стърн, изпълнявайки версия на песента на Озбърн от 1991 г. Mama, I’m Coming Home. „Много добре си спомням, че като тийнейджър открих собствените си музикални вкусове и майка ми беше много против да слушам Ози“, каза тя на водещия, преди да пусне кавъра. „Но имам чувството, че трябва да чуете някои от тези текстове, защото не всичко е мрак. Има много любовни песни и неща, които са много по-мелодични и сладки.”