0

Е пичният романс от 1997 г. "Титаник" първоначално е бил планиран с актриса, която днес е по-малко известна от Кейт Уинслет.

Този филм, режисиран от Джеймс Камерън, постигна огромна популярност, бе номиниран за 14 Оскара и спечели невероятните 11. В главните роли са Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет, които по това време току-що са започнали да градят кариерите си.

Въпреки че малцина биха си представили някой друг освен Лео и Кейт да участват в тази продукция, която наскоро отпразнува своята 25-та годишнина, Уинслет всъщност не р била първият избор. На нейно място е трябвало да бъде Клеър Дейнс, актриса, която вече е снимала филм с Леонардо – адаптация на „Ромео и Жулиета“ от Шекспир. Този филм имаше огромен успех и продуцентите искали да ги видят отново заедно на филма "Титаник".

Появявайки се в шоуто на Хауърд Стърн, Клеър обясни защо е отказала на известния режисьор ролята в този проект.

„Трябваше да снимаме шест месеца в Мексико Сити, същия град, в който току-що бяхме завършили „Ромео и Жулиета“. „Но аз имах нужда от различно изживяване“, разкри Клеър.

На въпроса дали съжалява, че е отхвърлила ролята предвид успеха на „Титаник“, Клеър каза, че не.

„Спомням си, че Лео също се колебаеше, когато трябваше да вземе решение. Най-важният въпрос беше „искам ли да отида в стратосферата с този филм“, защото знаехме, че ще има огромен успех и ще станем много известни. Той реши, че иска, а аз не“, откровена беше актрисата. „Не бях готова за това, все още исках да работя върху себе си и исках да отида в колеж“, заключи тя.