0

Р ежисьорът Джеймс Бамфорд, който снима няколко филма в България с доайена на Холивуд Джон Войт, обикаля Пернишко в почивните си дни.

Джеймс Бамфорд в София

 Джеймс Бамфорд в София

57-годишният канадец се превърна в един от най-любимите творци в Киноцентъра в Бояна в последните години и прекарва голяма част от годината у нас. Когато не снима поредния касов хит, той обикаля забележителностите у нас и ги споделя с последователите си в социалните мрежи.

Домът на миньора в Перник

 Домът на миньора в Перник

Банда

Последно Бам-Бам, както самият той се нарича, е обиколил Пернишко. Той се похвали, че е бил и в село Ковачевци, където се е впечатлил от паметника на Васил Левски и е получил малък урок по история от домакините си. След това режисьорът е направил ефектен кадър и от Дома на миньора, а в коментарите негов БГ последовател му изпраща линк към документалния филм „Нямаш място в нашия град“. После уточнява за лентата на HBO Max, че е посветена на най-грубата българска футболна банда от бившия индустриален град Перник. 

Паметникът на Апостола в Ковачевци

 Паметникът на Апостола в Ковачевци

Рога

В София Джеймс също не скучае. След като се е прибрал от Перник, той е ходил и в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е направил страхотна снимка на фоайето. После е разгледал музейната част, като най-много са го впечатлили скелетът на динозавър и огромни рога, които също е щракнал и качил в Инстаграм. Ефектно фото е направил и на един от лъвовете пред Съдебната палата и сграда, в която се намира офисът на известна марка обувки.