0

В оенен ветеран, обладан от зъл дух, се вихри в студията на „Ню Бояна Филм“ за снимките на последния ужас на режисьора на "Синята бездна" и „Умирай трудно 2“ Рени Харлин.

Лентата, озаглавена The Refuge (от англ. „Убежището“) вече е готова и  ще бъде представена предпремиерно в Нидерландия на 22 октомври, показа справка в най-голямата световна филмова база данни IMDB.

Военен

Специално участие във филма взимат и родните актьори Велизар Бинев и Атанас Сребрев, които участват в по-голямата част от холивудските продукции, които се снимат в Киноцентъра. Според сюжета американски военен ветеран - сержант Рик Педрони - се завръща у дома променен и опасен след служба в Афганистан, където е претърпял нападение от мистериозна сила. Докато колегите му отхвърлят поведението му като посттравматично стресово разстройство, а лекарите му предписват терапия за травма, съпругата на Рик Кейт открива, че съпругът й наистина е бил обладан от зъл дух. Кейт трябва да се състезава с времето, за да разкрие истината и да спаси съпруга си от злата сила. Атанас Сребрев влиза в ролята на Тарлинг, а Велизар Бинев облича военна униформа и става военен свещеник, който се опитва да помогне на обладания войник. Сред останалите българи в каста са актьорите Деси Славова, Антон Котас, Бояна Авджиева и Калоян Минев.

Съпруга

Специално място в лентата има и за съпругата на Харлин – Йохана, която в момента е бременна с първия им общ наследник. В The Refuge тя влиза в ролята на доктор Дана Дейл, която се опитва да помогне на главния герой да се справи със страховете си с медицинско лечение.