0

П евицата Риана се гласи да става футболна съпруг, след като мъжът ѝ рапърът Ейсап Роки е готов да купи ФК Транмиър Роувърс.

36-годишният, който има връзка с изпълнителката, е част от инвестиционна група, оглавявана от известния адвокат Джо Такопина.

Такопина, бившият представител на Доналд Тръмп, е преговарял с отбора от Втора лига повече от шест месеца за дял от 80 процента на стойност £15 милиона.

Предложеното поглъщане очаква регулаторно одобрение от Чемпиъншип и Роки вероятно ще присъства на мачовете на стадион Prenton Park, след като сделката бъде потвърдена.

„Роки е близък с Джо и се е ангажирал с офертата на Транмиър. Джо е бил на мачовете на Транмиър, а Роки също планира да отиде, след като сделката приключи. Може дори да видим Риана да гледа футбол от Втора лига“, заяви източник, предаде The Sun.

Адвокатът Джо Такопина смята, че клубът е подценен и че с добър маркетинг може да последва съдбата на Рексъм, който беше закупен от актьора Райън Рейнолдс и Роб МакЕлхени. След закупуването, с добър маркетинг, постигнаха отлични резултати.

Такопина е добре известен с това, че притежава футболни клубове в Италия. Той беше част от американската група, която купи Рома през 2011 г., но продаде и се премести в Болоня три години по-късно.

Само една година по-късно той купи minnows Venezia и ги изведе до втора дивизия, преди да бъде посветен в рицарско звание от града.

Той купи своя четвърти италиански отбор - ФК С.П.А.Л., през 2021 г. Въпреки това, клубът изпадна в трета дивизия миналия сезон и започна настоящата кампания с минус три точки за пропуснато плащане на данъци през януари и февруари тази година.