0

Р ита Ора, световноизвестната певица от Косово, стана част от филателната съкровищница на пощите на Косово. Марка с образа на Рита Ора беше пусната в обращение в събота, 26 ноември, когато е рожденият ден на албанско-британската певица и тя навършва 32 години.

„През периода от над 10 години на върха на международната музикална и арт сцена тя използва всяка възможност благодарение на натрупаната слава, за да популяризира своята родна страна, Косово, както и целия албански народ“, се казва в изявлението на косовските пощи.

По време на богатата си кариера Рита Ора е награждавана и удостоявана с престижни награди на международната сцена, в Косово и Албания.

Рита Ора живее във Великобритания. Певицата е повече от десетилетие на върха на световната музикална и арт сцена. Родена е в Прищина през 1990 година като Рита Сахатчиу. Семейството й се изселва в Лондон.

Първият й успех на световната поп сцена е през 2012 г. със сингъла Hot Right Now. Миналата година тя беше в България и снима клип в Перник и на връх Бузлуджа.