0

М илионите на култовия дизайнер Джани Версаче винаги са възбуждали интереса на хората, а още повече - на кого са се паднали.

Въпреки че не цялото наследство отива в ръцете ѝ, а "само" 800 милиона долара, една от наследниците му всъщност благодарение на милионите на вуйчо си се измъква от тоталното дъно.

За младата Алегра Версаче животът се преобръща напълно на трагичния 15 юли 1997 г. 

Джани Версаче, създателят на една от най-големите модни империи на 20-и век, беше убит при все още неизяснени обстоятелства и това беше голям удар за цялото семейство.

Няма човек, който да не е чувал за легендарния Версаче, който завърши живота си в локва кръв, и неговата легендарна сестра Донатела, която е по-известна с необичайния си външен вид поради пристрастеността си към пластичната хирургия, но дъщеря й Алегра Версаче е по-малко известна на публиката.

Наследницата на империята Версаче не обича живота под светлините на прожекторите и рядко се появява публично.

За последно тя беше заснета на публично място точно преди година в едно от редките си излизания. В семпъл, но скъп бял тоалет с прилични бижута и грим, я „уловиха” папараците в Западен Холивуд.

Младата Алегра обаче се озова в центъра на светското внимание, след като стана известно, че покойният й вуйчо Джани й е оставил 50 процента от модната си империя. 

Така на 18-ия си рожден ден любимата му племенница стана милионер, който притежава модна империя на стойност 800 милиона долара. Шеметната сума обаче я завари на абсолютното дъно на живота.

Пет години по-рано, през 2010 г. тя буквално се бори за живота си. Тежи едва 32 килограма. Прекарва целия този период в болницата или е на мъчително домашно лечение.

„ Дъщеря ми е в много тежко състояние. От години страда от тежка форма на анорексия и всички сме много притеснени. Лекарите правят всичко възможно, за да й помогнат“, каза тогава майка ѝ Донатела, разкривайки, че момичето се захранва единствено през тръбички.

Алегра е само на 11 години, когато вуйчо ѝ е убит. Тя израства като сериозно и затворено момиче, а периодът на юношеството й е белязан от жестока борба с анорексията, за която често попада в медиите.

„Предпочитам анонимността. Известно време работих с непознати италиански дизайнери, помагах в организирането на модни ревюта, реклама, помагах и в творческата част. Но най-добрата част от тази работа е, че аз съм никой! Не ми плащат достатъчно, за да живея безгрижно, но можеш да свикнеш с всичко, когато се чувстваш свободен, ако си това, което си, а не това, което другите искат да бъдеш. Ако не виждаш фотографи зад всеки ъгъл и ако не се заравят в живота ви с жестоки клюки - това може да причини твърде много щети“, каза Алегра преди няколко години за Italian Repubblica, припомня Kurir.

Днес Алегра е директор на Gianni Versace S.p.A. и работи в Ню Йорк като театрален декоратор.

Както се казва: "Роди ме, мамо, с късмет, па ме хвърли на смет"...