0

С лед сватбата Дженифър побърза да се похвали, че вече е сменила фамилията си и хората съвсем спокойно може да я наричат „г-жа Афлек“. Докато голяма част от феновете се зарадваха на решението ѝ, имаше и такива, включително статия в The New York Times, които критикуваха певицата. Според тях, тя е олицетворение на женската сила и феминизма, а с приемането на фамилията Афлек е потъпкала всяко овластяване на жените, за което преди това се е борила.

„Хората все още ще ме наричат Дженифър Лопес. Но сега истинската ми фамилия е Афлек, защото със съпруга ми сме свързани. Ние сме съпруг и съпруга. Горда съм с това. Не го виждам като проблем“, казва тя пред Vogue относно критиките. Попитана дали Бен би приел фамилията ѝ, Дженифър бе категорична, че това няма как да стане, защото не е традиция. „Аз все още контролирам живота и съдбата си и се чувствам силна жена. Но ако наистина искате да знаете как се чувствам относно фамилията, чувствам, че е романтичен ход. Все още носи традиции и романтика и може би аз съм такъв тип момиче“.

„Целият ми живот, цялата ми музикална кариера е била свързана само с любов – всеки филм, който избрах, всеки албум, който направих“, категорична е г-жа Афлек.