0

К ристиано Роналдо няма равен, поне когато става въпрос за влияние в социалните мрежи.

Нападателят е абсолютният шампион по пари от Инстаграм, което го прави инфлуенсър №1 в света, като отвя риалити звездата Кайли Дженър. Платен пост на футболиста струва 2,4 милиона долара, докато американката прибира едва 1,84 млн. 

В това си има своето логично обяснение. 

Публикациите на Роналдо стигат до най-много хора, тъй като в Инстаграм той има 597 милиона последователи, докато Дженър е с точно 200 милиона по-малко. 

38-годишният Роналдо, който в момента играе в Саудитска Арабия, е спечелил от промотирането на спортния уебсайт LiveScore, уелнес марката Therabody и борсата за криптовалути Binance в профила си.

25-годишната Кайли печели, като включва модния гигант Jean Paul Gaultier и марките, кръстени на нея, като Kylie Cosmetics и Kylie Swim.

Трети в списъка на богатите в Инстаграм е 36-годишният футболист Лионел Меси, който може да получи 1,38 млн. паунда за спонсориран пост.

Той е втората най-следвана звезда в сайта с 479 млн. фенове и е споделял платени публикации за Adidas и Budweiser.

На четвърто място в списъка е певицата Селена Гомес (30 г.) с $1,74 млн., следвана от актьора Дуейн Джонсън-Скалата (51 г.) с $1,71 млн.

Наскоро Кристиано попадна в Книгата на рекордите на Гинес, след като стана най-високо платеният футболист в периода май 2022 - май 2023. За 12 месеца той е спечелил 136 милиона долара, като 90 млн. от тях са от дейности извън футбола.