0

- Руши, всичко се връща, и то в Бургас, защото на 4 август ще се изявите на сцената на Летния театър в Морската градина. Какво готвите за почитателите в морския град?

- Готвим една свежа морска вечер с много поп музика за танци и добро настроение. На предишния ден имам рожден ден, но с този концерт повече искам да отпразнувам феновете, които вече 21 години са с мен. И са страхотни.

- Какви парчета ще чуем край морето и подготвяте ли изненади?

- Ще направим всички хитове, но в нови и интересни аранжименти. Ще има и от новите парчета, като „Мексико“ и „Несъвършен“. Винаги има и по нещо неочаквано, често пъти с автоирония, но понякога и с по-дълбоко послание. Ако не сте идвали на мой лайв през последните 7 години, предполагам, ще има доста приятни изненади.

- Мила Роберт ще се изяви на сцената преди вас. Защо избрахте точно нея, за да подгрее почитателите за появата ви?

- Защото съм й фен, защото пее за истината си по особено откровен начин. И мисля, че музиката й е перфектният мост между миналото и сегашното. В деня на концерта тя издава и нов албум, който ще се казва Gap Summer. Тя е продуцирала голяма част от аранжиментите в него, елате да го чуете премиерно в Бургас.

- Какво е качеството, което харесвате най-много у нея?

- Че обожава да прави това, което прави.

- Бихте ли направили дует?

- Ако се появи подходяща идея в подходящ момент, разбира се. Но нищо чудно и на концерта в Бургас да изпеем нещо заедно.

- Кои са музикантите, които ще се качат с вас на сцената?

- Бандата, с която свирим на живо през последните години, е от изключителни музиканти. Иво Чалъков (Gravity Co.) е нашата звезда на китари, Васил Вутев - барабани, на кийборд и програминг е Денис Попстоев. А за беквокалите се грижи прекрасната Катя Кръстева.

- Тази година се навършват 21 години от вашия дебют на музикалната сцена, и то именно с парчето „Всичко се връща“. Какво се промени за тези години и какво ви се върна?

- Преди 21 години още бях студент, влюбен в театъра. Изобщо не предполагах, че песента ще се хареса на толкова много хора и ще промени живота ми. В България тогава бяха най-силните години на телевизия ММ, която успя да отгледа нови фенове на българската музика. И тази енергия повлия на цяло поколение артисти и музикални журналисти. Забавлявахме се и се вълнувахме истински от това, което правехме. Имахме много свобода, имаше много танци, идеи, приятелства. Сега също е интересно, но медиите са различни, както и начините, по които слушаме и гледаме музика. Сега сякаш музиката е повече преживяване на живо.

- Вярвате ли, че всичко се връща и всеки заслужава съдбата си? Защо?

- Вярвам, че е добре да внимаваме какво мислим, правим и казваме и да търсим връзката между нещата, да имаме поглед върху голямата картина, така да се каже.

- Само за 2 години се превърнахте в музикална сензация. Как ви промени това като човек и ако имахте възможност да върнете времето назад, бихте ли променили нещо?

- Тогава много бързо от запален музикален фен станах артист, човек, който се занимава с музика професионално. И се наложи да съм по-внимателен, имах вече по-голяма отговорност, пораснах. А след една-две спънки и малко прекарано време далеч от сцената разбрах и какво ми е важно, и какво не. В този смисъл не бих променил нищо, защото ми харесва къде се намирам сега.

- Имате десетки хитове. Има ли някой, който е по-специален за вас, от създаване до изпълнение, и който няма да ви омръзне да изпълнявате?

- „Онзи“ и „Ти беше“ засега не ми омръзват, въпреки че вече ги представяме пред публика в значително по-различни версии от оригиналите им. Когато написах текста на „Онзи“, усетих огромно облекчение. В песента има и много театър и затова ми е много приятна за изпълнение. А „Ти беше“ е втората ми колаборация с Карла Рахал, но този път тя беше само автор. Много хора мислят, че танцът в клипа е с предварително подготвена хореография, а всъщност беше пълна импровизация.

- След шеметната музикална кариера направихте завой към киното - заминахте да учите кино в Щатите. Как ви промени това и къде се намира киното във вашия живот?

- Всъщност, като потръгваха нещата с музиката, още учех театър и кино в университета и макар и в малки роли, имах участия и като актьор. После спечелих кастинга за главната роля в „Цветът на хамелеона“ и след това изпълнение имах възможността да продължа в тази посока, за което съм много благодарен, тъй като обичам киното повече от всичко. Затова и учих късометражно в Ню Йорк, режисирам и музикални видеоклипове, фешън видеа и реклами. А един ден, надявам се, и мой собствен филм. Иначе Ню Йорк те променя, защото разбираш какво значи да се бориш денонощно.

- След Ню Йорк се завърнахте отново в България и влязохте в киното - „Дзифт“, „Цветът на хамелеона“, „Снимка с Юки“, „Времето е наше“ и „18% сиво“. Работите ли вече по някой нов сценарий?

- Тази година, както знаете, се снимах в хитовия сериал на bTV „Мен не ме мислете“, който продължава с нов сезон скоро. Вероятно есента ще започна работа и по игрален филм.

- Къде се чувствате по-комфортно - пред камерата или на сцената?

- Честно казано, се чувствам по-комфортно зад камерата, но да си пред камера или на сцената, е по-зареждащо.

- Какво обичате да правите през свободното си време?

- Да играя тенис и да гледам документални филми.

- За какво мечтаете?

- За обикновени и постижими неща.

- Какво пожелавате на читателите на „Телеграф“?

- Да са здрави и да търсят българската музика.

ТОВА Е ТОЙ:

Роден е на 3 август 1980 г. в София

Завършва магистърска програма за късометражно кино в Ню Йорк, снима реклами, видеоклипове за други артисти

Някои от най-известните му хит сингли са Il Ritmo Del Mio Cuore, „Ти беше“ и „Хотел**“

Участва във филма „Цветът на хамелеона“ като получава награда за най-добър актьор от Българската филмова академия

Прави забележителни роли също и във филмите „Снимка с Юки“ на Лъчезар Аврамов и „18% сиво“ на Виктор Чучков

На 4 август ще изнесе концерт в Летния театър в Бургас

Всичко се връща в Морската градина

След 20 години на сцената и множество разпродадени лайв събития Руши ще направи голям концерт и в Бургас това лято.

Датата е 4 август, мястото - Летния театър в Морската градина. За своите морски и ваканционни фенове поп звездата подготвя програма с най-доброто и най-новото от своята кариера. Елате, за да чуете вечни класики като „Всичко се връща“, „Италианското“ и „Хотел **звезди“ в нови, танцувални аранжименти. Както и някои от най-новите парчета на Руши като „Мексико“ и „Черна котка“.

Заедно с Руши на сцената на живо ще свирят и музикантите от лайв бандата му: Васил Вутев на барабани, Иво Чалъков - китари, Денис Попстоев - синтезатор и програминг, и Катя Кръстева, беквокали. Специален гост на концерта ще бъде Мила Роберт, която в деня на събитието в Бургас издава нов кратък албум на име Gap Summer, който е на английски език и самата тя е продуцирала голяма част от аранжиментите в него. Проектът ще се дистрибутира и извън рамките на България от музикалния лейбъл Stereofox, а Мила ще го изпълни премиерно на концерта в Бургас.

Има диплома от Бристълския университет

Рушен Видинлиев - Руши дебютира на музикалната сцена през 2001 с „Всичко се връща“ и в следващите няколко години издава четири албума, с които печели много награди за поп музика. Някои от най-известните му хит сингли са още Il Ritmo Del Mio Cuore, Ти беше и „Хотел**“. С театрална и кинодиплома от Бристълския университет, работи активно и като актьор, и като режисьор. Завършва и магистърска програма за късометражно кино в Ню Йорк, снима реклами, видеоклипове за други артисти. За главна роля в „Цветът на хамелеона“ получава наградата за Най-добър актьор от Българската филмова академия. Участва с главна роля и в „Снимка с Юки“ на режисьора Лъчезар Аврамов. През 2020 излиза и още едно кинозаглавие с глaвна роля на Руши - „18% сиво“ на режисьора Виктор Чучков, по едноименния роман на Захари Карабашлиев. През цялото време не спира да работи и като автор на музикални проекти за други изпълнители. През 2016, след близо 8-годишна пауза от музикалната сцена, прави серия от ексклузивни, рекордно разпродадени лайв събития (всяко в рамките на 24 часа). Заради огромния интерес на фенове и медии поп звездата решава да издаде и нов авторски материал. През май 2019 е част от церемонията на Годишните музикални награди на БГ Радио, където изпълнява премиерно на живо сингъла „Несъвършен“. А през октомври същата година в дигиталните платформи излиза и EP-то „Психо“, което включва четири нови трака. Най-новата музикална продукция с участие на Руши е колаборацията „Мексико“ от 2021, първи сингъл от албума „Вакуум“, проект на Евгени Енчев - Гена (бийтмейкърът на So Called Crew), в който като гост вокали участват различни имена от българската сцена.