1

П утин наредил репресии срещу „развратения“ руски елит, след като почти голият купон, организиран от московския хайлайф го разгневил.

СОДОМ И ГОМОР на парти на руския хайлайф, сред гостите имало и кандидат-президент (СНИМКИ+ВИДЕО)

Случаят„Гол партигейт“ в Русия се задълбочи, след като стана ясно, че Владимир Путин лично е наредил репресии срещу „развратните“ гуляйджии. 

Той отдели време от ръководенето на войната в Украйна и провалящата се икономика, за да удари камшика срещу московски звезди, чиито рисковани лудории били обидили неговите войски на украинския фронт, пише The Sun.

На скандалното парти, присъствал и руския певец с български произход Филип Киркоров.

Там била е Настя Ивлеева - популярна руска телевизионна водеща и актриса, организатор на партито, която трябваше да се извини за участието си в голия карамбол.

Кръщелницата на Владимир Путин Ксения Собчак също бе принудена да направи видео извинение.

Снимки и видеозаписи от разюзданото двудневно парти, проведено в клуб Mutabor , били лично прегледани от Путин, който веднага поискал възмездие за голишарите.

Проблемите на артистите, присъствали на „голото“ парти, започнали, след като военнослужещите, участващи във войната срещу Украйна,, се възмутили от партито, съобщава Baza. 

„Участниците в купона веднага били информирани, че ще имат големи проблеми, допълва Baza, като уточнява, че дори любимката на Путин, 42 -годишната телевизионна звезда  Ксения Собчак, кандидат за президент и бивш модел на Playboy - беше принудена да направи унизително видео извинение за присъствието си на хедонистичното джамборе на висшето общество. 

Гневът на Путин очевидно предизвикал и голямо данъчно разследване срещу водещата на партито Настя Ивлеева, на 32 години, която може да бъде принудена да плати 1,3 милиона евро просрочени задължения и да бъде изправена пред пет години затвор. 

На събитието тя се похвали, че носи диаманти и изумруди на стойност 23 милиона рубли на „кльощавия“ си гръб (над 230 000 евро)но сега тя е изправена пред две отделни наказателни дела, разкриват полицейските доклади. 

В сълзливо и емоционално видео инфлуенсърката, телевизионна водеща, светска личност и бивша редакторка на Playboy Russia направи второто си извинение за толкова дни, след като беше изправена пред гнева на Путин. 

Тя призна, че се е „объркала“, като е организирала голия купон по време на война, "когато стотици хиляди руснаци са пожертвали живота или тялото си" в изтощителната война на Путин. 

Тя даде да се разбере, че се чувства така, сякаш Путин я принуждава да се подложи на „публична екзекуция“.

„Който и да е бил наранен от това парти, никой не го заслужава“, признава тя и допълва: „Казват, че Русия може да прощава. Ако това е вярно, наистина бих искал да ви помоля, хора, за втори шанс. А ако не, тогава - публичната екзекуция никога не е била отменяна…Готова съм и на това, няма да избягам. Впрочем, тя вече се случва“.

„Развратното“ събиране с участието на московски звезди от висшето общество беше оприличено от критиците на Содом и Гомор.

Местният рапър Вацио, на 25 години, с истинско име Николай Василиев, който провокира възмущение, носейки само чорап на известна модна къща върху мъжеството си, беше осъден на 15 дни затвор и глобен с 2000 евро за дребно хулиганство и „гей пропаганда“.

Известният 56-годишен певец с български корени,Филип Киркоров също бе принуден да обясни присъствието си на партито.

На снимка обаче се вижда, че той видимо се наслаждава на веселбата заедно с водещата Ивлеева.

Освен всякакви наказателни действия, голите купонджии ги очаква огромен колективен иск като могат да бъдат глобени със суми от порядъка на до 9 милиона евро. Парите на купонджиите щели да бъдат изпратени за покриване на нуждите на фронта.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, близък съюзник на Путин, поиска пък знаменитостите да бъдат изпратени да работят в столови и перални за назидание..

Междувременно „развратният“ клуб Mutabor вече е затворен от държавните следователи, докато разследванията на партито продължават, въпреки че подобни събития били нещо обичайно в Москва и по-рано по време на дългото управление на Путин в Кремъл . 

Междувременно обвиняват руския президент, че се е намесил в скандала, за да спечели гласове и да отклони вниманието от скъпата си война.