0

Ч удили ли сте се колко са високи кралските особи? Тази информация не е загадка! Нова класация показва кои личности в кралския двор са с най-висок ръст. От принц Уилям и принц Хари до принцесите Беатрис и Юджини

Кралица Елизабет II (164 см)

GettyImages

Макар и кралица на цяла една нация покойната кралица Елизабет не беше висока.

Висока само 164 см Елизабет се извисяваше над много други кралски особи, включително и нейните внуци.

Това обаче няма никакво значение, тъй като тя винаги бе забелязвана, където и да се появеше. Отчасти това се дължеше на нейните емблематични, внимателно подбрани ярки тоалети, с които се отличаваше във всяка тълпа.

Принцеса Беатрис (164 см)

GettyImages

Принцеса Беатрис е най-ниската от настоящите кралски особи, като има повече общо с покойната кралица, отколкото с високите си братовчеди Уилям и Хари.

За щастие на принцесата този ръст и позволи да облече ретро рокля на кралицата за своята сватба.

Принцеса Юджини (167 см)

GettyImages

Малката дъщеря на принц Андрю и Сара Фъргюсън – принцеса Юджини е с една идея по-висока от своята сестра Беатрис.

Меган Маркъл (1,70 см)

GettyImages

Въпреки, че херцогинята на Съсекс е средностатистически по-висока от със 7,6 см от жените в Обединеното кралство, тя все още си остава един от най-ниските членове на британската кралска фамилия.

Принцеса Ан (170 см)

GettyImages

Ръстът на принцеса Ан е над средната височина за жените на Острова, но е далеч от средната за кралското семейство. Все пак тия блести с изправената си стойка и елегантна фигура.

Кралица Камила (176 см)

GettyImages

Кралица Камила е висока почти колкото съпруга си - но достатъчно по-ниска, за да може обуе обувки с токчета, за да не стърчи над съпруга си крал Чарлз.

Кейт Мидълтън (180 см)

gettyimages.com

Принцесата на Уелс е една от най-високите жени в кралското семейство. Този факт я прави перфектна съпруга за престолонаследника принц Уилям.

Въпреки ръста си Кейт харесва да носи обувки с токчета, които допринасят за нейната грациозна походка.

Принцеса Даяна (178 см)

GettyImages

Принцеса Даяна знаеше как да направи впечатление при всяка своя поява. С своя ръст тя бе по-висока от повечето жени във Великобритания, включително и тези от кралското семейство.

Крал Чарлз (178 см)

GettyImages

Негово Величество е по-висок от сегашната си съпруга, кралица Камила, но ръстът му е сходен с този на неговата първа съпруга Даяна. Лейди Ди избягваше да носи обувки с висок ток около съпруга си Чарлз.

Принц Филип (182 см)

GettyImages

Покойният принц Филип се извисяваше над съпругата си кралица Елизабет и затова не е изненада, че мъчете от кралското семейство имат „високи“ гени.

Принц Едуард (182 см)

GettyImages

Известен като любимеца на Елизабет II, принц Едуард е наследил ръста на своя баща принц Филип.

Принц Андрю (182 см)

GettyImages

Докато неговите дъщери Беатрикс и Юджини не са особено високи, принц Андрю притежава същия ръст като своя баща и брат.

Принц Хари (189 см)

gettyimages.com

Въпреки високия си ръст принц Хари остава по-нисък от своя брат принц Уилям. Височината в гените му е гарантирана и от двата му рода – Уиндзор и Спенсър.

Принц Уилям (192 см)

Със своя ръст Уилям официално е най-високият член на кралското семейство. Някои спекулират, че най-големият му син принц Джордж един ден ще израсте над него.