0

С ветовноизвестният режисьор Тимофей Кулябин ще посрещне новата 2023 година в Народния театър „Иван Вазов“. Навръх 31 декември на голяма сцена ще се играе представлението „Нора“, на което той е режисьор.

Чест

„За нас е изключителна чест, че нашият режисьор Тимофей Кулябин реши да прекара Нова година с нас с ще пристигне в България специално за да посрещне празника с нас - неговите актьори, и така ще можем да сме си заедно“, сподели пред „Телеграф“ актьорът Дарин Ангелов, който е в една от главните роли в постановката „Нора“.

Той не скри, че е минал през различни настроения, когато е разбрал, че навръх празника ще е на работа, но днес е щастлив, че ще дарява изкуство и тогава. „Първоначално ме хвана яд, че няма да мога да посрещна Нова година като всички обикновени хора. После обаче, тъй като актьорската професия е необикновена сама по себе си, се чувствам и приятно, защото ще я посрещна сред любими хора - с моите колеги и с любим спектакъл - новата премиера „Нора“. Бидейки на сцената, ще спестя и известен финансов ресурс, няма да го изхарча за пиене и ядене (смее се), а така със спестените пари ще мога да купя още един прекрасен подарък на моята принцеса Дария“, каза още Ангелов. Заедно с него на сцената ще са колегите му Иван Юруков, Радина Кърджилова, Ана Пападопулу, Зафир Раджаб и др.

Камерна

В празничната нощ на Камерна сцена пък ще се качи Владо Пенев с постановката „Великденско вино“, или обвинения срещу свещенодякон Игнатий Левски и ловешките труженици, отправени от Кръстьо Тотев Никифоров в Долнокрайската черква "Света Богородица" от Константин Илиев. Режисьор на спектакъла е Явор Гърдев. Премиерата бе в началото на декември, а спектакълът е посветен на 150-годишнината от обесването на Васил Левски. Освен Владо Пенев в роля ще видим и Павлин Петрунов.