0

М адона започна своето Celebration Tour в Лондон в събота, 14 октомври, доказвайки, че все още е кралицата на попа. 65-годишната певица беше принудена да отложи концертите си, след като бактериална инфекция я изпрати в интензивно отделение в средата на юни, шокирайки фенове по целия свят. Мадона обаче се завърна по-яростна отвсякога.

Ретро

В първото си шоу тя изпълни около 45 песни, включително нейните хитове, оглавяващи класациите, обхващащи четири десетилетия. Освен собствените си парчета, тя отдаде почит и на Майкъл Джексън.

Екраните зад нея светнаха, показвайки как звездата и певецът танцуват заедно на ремикс на известни парчета Billie Jean и Like a Virgin.

След това те се прегръщат, докато на екрана пише„Никога няма да мога да кажа сбогом“.

Семейно

Мадона, която има шест деца, превърна турнето в семейна афера, тъй като на сцената към нея се присъединиха дъщерите й Мърси Джеймс, 17, Естре, 10, и Лурдес, 27.

Певицата откри шоуто с хита си от 1998 г. Nothing Really Matters, зашеметяваща в дълга драматична черна рокля с издути ръкави и сребърна корона в стил ореол.

След това тя отдаде почит на ранната си кариера с песни от края на 80-те Everybody и ремикса от 2003 г. на Into The Grove, преименуван на Into The Hollywood Groove, с участието на Миси Елиът. След това тези песни бързо бяха последвани от Burning Up, Open Your Heart, както и емблематичните Holiday и Live To Tell. Певицата премина към по-секси песните си с комбинация от Like A Prayer, Unholy и Act of Contraction преди Erotica, Justify My Love и Fever.

Емблематичната поп звезда впечатли на първата спирка от световното си турне с блокбъстър шоу, включващо десетки танцьорки, много от които се появиха голи до кръста на сцената.

Шоуто беше заснето от безброй фотографи от международни медии и агенции, а публикуваният кадър предложи първи поглед към това, което феновете на суперзвездата ще видят на една от следващите 77 спирки от нейното турне, което продължава до април 2024 г.