0

А ктьорът Деян Донков вкарва оркестър „Карандила“ в Народния театър. Причината е, че на сцената стъпва моноспектакълът му „Камбаната“, а като контрапункт през спектакъла преминава лирическата музикална тема - песента на неговия герой Вено, изпълнявана на живо от оркестъра.

Пропуск

Вече има 3 сигурни дати и това са 4 и 8 юни, както и 7 юли. Проверка на „Телеграф“ установи, че билетите са достъпни за всички желаещи да видят любимия си актьор, защото цените варират от 5 лева до 100 лева. Към момента все още има свободни пропуски за спектакъла, чиято премиера беше на 26 ноември 2021 г. в зала 1 на НДК. Деян Донков е и режисьор на представлението. Пламена Иванова е в образа на Лейла.

Роман

Спектакълът е по едноименния роман на Недялко Славов. Трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата. „Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен, а в края си трагичен разказ е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце”, казва Деян Донков. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е на Петя Диманова, видеодизайн - Марио Стойнов, хореограф - Деян Георгиев.