0

С нож в ръката любимката на публиката Марта Вачкова броди из гората.

Пред „Телеграф“ тя споделя, че се е научила да разпознава гъбите и сутрин рано ходи да ги бере. 

„Приготвям ги с масло и чесън на тигана за дъщеря ми“, допълни още тя.

Личен архив/Facebook

Гъбар

През лятото Марта и дъщеря й Рада живеят в къщата им в планината, където природата е изключително богата. „Докато се разхождам там, накъдето и да погледна, виждам гъби. Имам приятел гъбар, който бере само печурки и той ме научи, че трябва винаги с ножче да ги отрежеш, както и че трябва да бъдат розовички отдолу. Въпреки това винаги му пращам снимки, за да ми потвърди дали са ядливи“, издава още актрисата. Тя не приготвя много сложни рецепти с тях, тъй като са толкова сочни и вкусни, че няма нужда от много продукти за направата им. 

Пазар  

„Ходи се сутрин много рано, преди да изгрее слънцето, те направо светят и те викат. Това е толкова приятно преживяване, призори“, споделя с усмивка Марта. В този край има най-различни зеленчуци и плодове в различните сезони. „Първо узряват дивите ягоди, после започват сливите, ябълките, гроздето. Покрай всеки двор има по нещо и те изкушава да си откъснеш от него. Дори се шегувам с дъщеря ми, че отивам на пазар и каквото си намеря по пътя, това взимам. Събирам си по някое орехче, което е паднало на пътечката, някоя ябълка, а след това се прибирам и й казвам, че магазинът е отворен днес“, разказва звездата. „Природата ни дава всичко, най-много обичам да бера коприва през пролетта, тя е много полезна. 

Гъбите на Марта

 Гъбите на Марта
Личен архив/Facebook

Затова трябва да бъдем добри към нашата природа и да я чистим. Много се радвам, като видя в селото дечица, които са взели по един плик и събират отпадъци от земята, трябва да го правим, защото не можем да превъзпитаме всеки един човек“, напомня на всички Марта.