0

Г енералният консул на България в Лос Анджелис Бойко Христов се снима с холивудското величие Ал Пачино.

„Ти го направи по своя начин, респект!“, написа под кадъра дипломатът, без да уточнява къде са се срещнали и дали са си казали нещо по-специално.

Бойко Христов/Инстаграм

Не разкрива и посланието на надписа под снимката.

У нас

Ал Пачино трябваше да дойде у нас преди 10 години, но така и не успя да кацне на родна земя, твърдят родни кинаджии. Сигурно е обаче, че знае за България от добрия си приятел Робърт де Ниро, който посещава страната ни.

При срещата си с Бойко Христов със сигурност е научил нови неща за родината ни, а нищо чудно двамата да са обсъдили и съвместно сътрудничество.

Изложба 

Преди месец Бойко Христов се срещна с екипа на световноизвестния музей „Джон Пол Гети“ в Лос Анджелис, който отговаря за поставянето на изложбата „Древна Тракия и класическият свят.

Съкровища от България, Румъния и Гърция“. Гети Вила е мястото, където от 6 ноември тази година до 3 март 2025 г. най-ценните експонати от големите тракийски съкровища на България ще бъдат представени на вниманието на местната публика, информира тогава Христов.

„Изключително събитие, позициониращо страната ни като стара цивилизация със значим принос към световната култура“, коментира генералният ни консул в Лос Анджелис.