0

С ами Хосни и Мила Савова са едни от любимите двойки в онлайн пространството у нас. Двамата се развиват изключително успешно и в професионалните си поприща, но най-голямото им постижение определено е малкият им син Тарек, който вече е на 10 месеца, и също е популярен в социалните мрежи благодарение на звездните си родители, които не спират да ни радват с негови снимки и видеа.

Почивка

В края на лятото те с радост споделят, че са си отпочинали и са се насладили на няколко прекрасни ваканции, повечето от които в Гърция и една в Испания. „Много хубаво си починах, дори последните седмици доста бях намалил активността си в социалните мрежи именно по този повод“, казва Сами, който е щастлив и зареден с енергия за есента и новите хоризонти пред себе си. Освен че са си починали, те са успели и да се влюбят, и то в къмпингарския живот в южната ни съседка Гърция. „Никога не бяхме ходили на каравана и честно казано имахме малко предубеждения. Представяхме си някакво супер хипстърско място, с нечистоплътни хора, а попаднахме в едно райско кътче“, споделя Хосни и разкриват, че толкова много им е харесало, че са на път от закупуването на собствена каравана и място в Гърция. „Всичко е готово, изговорено и чакаме да направим сделката на 11-и. Тогава трябва да се видим със сегашните собствениците и да си стиснем ръцете“, разкрива Сами, а Мила допълва: „Оказа се, че ти не само си купуваш каравана, но и мястото, и е много трудно да се случи, защото повечето хора там са от 10-12 години. Намерихме обаче една дупчица и сега се надяваме всичко да е наред и да си имаме каравана до няколко дни“. 

Щастие

Най-много им харесва, че отивайки там, може да си оставиш детето и не се притесняваш, защото всички са като едно голямо семейство и се познават. За да опознаят Мила и Сами съседите си, им помогнал синът им Тарек, който стана на 10 месеца и е изключително дружелюбно и общително момченце. Доста често на къмпинга оставали без дете, защото останалите са си го препредавали. По 6 часа играли белот и не знаели къде е Тарек, защото той си имал нови приятели в къмпинга и всички много му се радвали. За първи път са го сложили на детско поясче, на което си пуска краченцата, и той всеки път заспивал в 11 часа и се събуждал в 12:30. Спял си е във водата, разбира се, с мама и тате до себе си. „Винаги ядеше някаква солета или банан, почерпен от съседите. Днес точно си говорихме, че когато дойде време да ходи на детска градина и училище, вече ще бъде толкова самостоятелен, че няма да има никакви проблеми“, смее се Сами.

Пътувания

Макар да няма и годинка, Тарек вече е бил в 4 държави - Германия, Египет, Гърция, Испания. „Истината е, че ние искахме да го вкараме в нашия график и каквото правим ние, го прави и той. Не се съобразяваме с това какво иска и какво не иска той, а какво искаме ние“, казва Мила. През лятото са помагали и бабите, както и в момента майката на Сами успява да ги отмени в грижите. Вече започва да прави и бели. Осъзнал е, че е много лесно да се качиш върху печката и котлоните и да ги пипа. Обожава да отваря и миялната и му е много интересно там, а родителите му на моменти се съмняват, че някой ден ще го намерят, мушнал се в миялната.

Работа

Фактът, че малкият е толкова спокойно и дружелюбно бебе, им помага да могат спокойно да вършат и професионалните си ангажименти. Мила се занимава с микроблейдинг от почти 3 години, а от половин година вече е мастър. „В микроблейдинга има ранкинги. Мила от 3 години е артист, а от 6 месеца е мастър, което означава, че има право да обучава и сертифицира микроблейдинг артисти. В цял свят има 88 мастъри на тази техника и Мила е една от тях“, хвали жената до себе си Сами, а тя може да се похвали с това, че се развива много бързо и има вече 35-има студенти, на които преподава техниката. Тя ги обучава за това как да създадат свой собствен бизнес, шанс, какъвто на нея й е бил даден преди 3 години. Тогава Мила работила като зъботехник всеки ден, и то за 1200 лв. на месец. „Не можехме да ходим никъде, нямаше почивки, ваканции. Откакто стана микроблейдинг артист, си грабна живота в ръце и успява да помогне на жени, които да не работят часове за без пари, а да излязат от матрицата и да бъдат успешни и щастливи от това, което правят“, казва Хосни. С интерес питаме Мила дали помни първия си микроблейдинг, а тя през смях разказва, че го помни и до днес, защото е плакала много от страх, че ще направи нещо изключително грозно на лицето на някой клиент. Било й е ясно, че за да мине обучението, значи е подготвена и ще се справи, но много силно се е вълнувала. Клиентката й обаче е останала много доволна.

Фитнес

Сами продължава да е във фитнес сферата, но вече са се пренесли в корпоративния свят и помагат на компании да подобряват здравето на служителите си, като интегрират техните системи. „Ако вашата компания е от 500 или 300 човек, примерно, влизаме в рамките на 1 месец и правим предизвикателства, свързани с повишаване на активността, използвайки софтуер и система за обучение и искаме да накараме хората освен да имат повече движение и да се обединят. Крайната ни цел е да повишим продуктивността на компанията, подобрявайки здравето на служителите вътре в нея“, категоричен е Сами. Ние го правим в нашата компания и виждаме как действа и помага и също така виждаме как все повече и повече хора се запалват по това нещо. Това е тренд от около 2 години, но за мен е хубаво да се занимавам с професионалисти, които се занимават само с фитнес. Затова ние стъпваме вътре изцяло подготвени и знаем какво правим, затова и резултатите са супер“.