0

600 лв. удари билетът за концерт на Лили Иванова от тазгодишното й турне, видя „Телеграф“. Примата обяви тазгодишното си Национално турне 2024, което започва на 16 май от Благоевград, дни след 85-годишния й юбилей през април.

ВИП

Вторият й концерт през май ще бъде на 20-и в Народния театър „Иван Вазов“. Най-евтиният вход за него е 120 лв. в страничните ръкави на втория балкон. Централните места там са по 150 лв., а следващата категория е 200 лв. за последните редове на партера. От интерактивната схема на „Купи билети“ става ясно, че първият балкон е блокиран за продажба, защото вероятно там ще бъдат настанени политици и ВИП гости. Най-скъпи са билетите на първите три реда пред сцената - по 600 лв., а в централната зона са по 350 и 250 лв. Миналата година Лили за първи път реши да направи концерт в Народния, като поводът бе представянето на биографичната й книга от Валерия Велева „Моят личен дневник“. Тогава тя пусна по-скъпи билети от тези за представлението на холивудския актьор Джон Малкович, но сега счупи всички рекорди в родния шоубизнес.

Напористи

Иначе за по-малко от 7 месеца Лили ще обиколи 10 града, като ще влезе и в по-малки зали и ще гостува и в по-малки градове, за да зарадва почитателите си. Турнето през юни започва от 3-ти във Велико Търново и следват Русе - 5 юни, Силистра - 6 юни, и Хасково - 12 юни. През юли ще гостува в Шумен - 2-ри, Варна - 4-ти, и Бургас - 6-и. Август ще си даде почивка и на 12 септември подновява концертите в Пловдив, 14 септември - Стара Загора, и Плевен - 16 септември, през октомври: Смолян - 12-и, Кърджали - 13-и, Пазарджик - 15-и, и Враца - 18-и. На 14 ноември е рециталът в Панагюрище, 18 ноември - Кюстендил, и на 20 ноември в Сандански. Прави впечатление, че за столицата няма втора дата, както и нищо за декември. Най-вероятно певицата и екипът й умуват дали да правят два-три поредни дни в НДК, или отново да атакуват „Арена София“, тъй като напористите й по-млади колеги като Миро, Любо Киров и „СкандаУ“ вече са заявили дати за най-голямата софийска зала. Преди да започне турнето си, Вечната Амбър на родната музика ще пътува до Брюксел, където на 16 март ще пее до езерата на Иксел в зала Flagey.