0

„Здравейте, аз съм Фей“. С тази кратка и невзрачна реплика Клои Чери представи своята героиня във втория сезон на сериала „Еуфория“. 

Клои е многостранно развита личност, която изоставя порно индустрията, за да триумфира заедно със Зендая в "Еуфория" и вече е готова за своя лъвски скок и в Холивуд.

Секунди след появата й в хитовата поредица, зрителите стават свидетели на „хаоса, превърнат в изкуство“ от режисьора Сам Левинсън. Героинята на Клои Чери се бори с наркотичните зависимости също като Ру - героинята, която превърна Зендая в най-младата актриса, спечелила награда „Еми“. 

След телевизионната премиера на втори сезон на “Еуфория” през януари 2022 г. животът на 25-годишната Клои Чери от Ланкастър, Пенсилвания се променя напълно.

От напълно непозната за широката публика тя се превръща в любимка на модната индустрия, докато Холивуд се стреми да излъска имиджа й на порно актриса. 

Тъй като нейната роля в “Еуфория” е малка, но много силна и разтърсваща, не отне дълго време зрителите да се запитат кое е това мърляво момиче с пълни устни. 

„Бях си нормален човек. Внезапно се събудих след излъчването на “Еуфория“ и сякаш бях в друго измерение“, разкри актрисата миналия юли в интервю за Allure, намеквайки за внезапната си слава.

Порно 

Всичко започва през 2015 г., няколко дни след нейния 18-и рожден ден. Чери напуска родната си Пенсилвания, където живее като неспокойна тийнейджърка, която създава музикална група, и се установява в Маями, за да се потопи в света на киното за възрастни. 

Малко след това тя подписва с една от най-големите агенции в порнографската индустрия и се премества в Лос Анджелис. През 2019 г. вече има зад гърба си над 200 порно заглавия.

По-рано този януари тя се върна към този етап от живота си в подкаста “High Low” на Емили Ратайковски. 

„Беше травматизиращо за мен, когато работех като сервитьорка, имах зловещ шеф, сексуален хищник, не срещнах такъв човек дори в порно индустрията“, изповяда се Чери. „Чувстваше ли се по-сигурна, когато работеше в порното?“, попита тогава Ратайковски. „Много по-сигурна“, отсече тя.

По време на пандемията от коронавирус производството на порно замира и Чери започва да продава свои кадри в интернет, където от време на време разнообразява с пародийно намигване, точно както в "Еуфория". 

Критика

Кариерата й в порно индустрията я изправя пред стена от предразсъдъци, които я засягат лично: „Когато хората се отнасят с теб като с лош човек, те те карат да мислиш, че си такъв“, признава Клоуи в дълго интервю за сп. “Paper”, публикувано през март миналата година. 

От друга страна изявите й във филми за възрастни през тези години дават отражение и върху нейното здравословно състояние. В подкаста “Call Her Daddy” Клои сподели, че след като е получила множество злостни коментари за външния си вид от своя агент, става особено взискателна към тялото си. 

Започва да изчислява калориите, които приема на всяко хранене, за да остане възможно най-слаба и в крайна сметка развива хранително разстройство, от което твърди, че се е възстановила. 

Ново начало

След премиерата на втори сезон на “Еуфория” Клои Чери напуска порнографската индустрия. Сериалът успя да удвои аудиторията на първи сезон с повече от 13 милиона зрители още с излъчването на първите епизоди, пише Variety. 

Социалните мрежи отразяват тази висока гледаемост почти в реално време - за броени дни Клои Чери умножава последователите си и днес 1,3 милиона души я следват в профила й в Instagram.

Именно тази платформа послужи като трамплин за новия й живот. Чери използва социалната мрежа като средство за изразяване, играейки с особеното си чувство за хумор, без политическа коректност. 

Режисьорът и създател на сериала Сам Левинсън е един от нейните най-големи почитатели. Когато започва кастингът за втори сезон на “Еуфория”, той не се колебае да й предложи една от поддържащите роли. 

Чери е скептична, като счита това за някаква шега, но след пробните снимки, тя се срещна с лично с Левинсън и получава ролята на Фей - приятелка на наркодилър и наркоманка.

Седмото изкуство чука на врата на Чери и днес тя е ангажирана с два проекта. Поне засега … Клои ще отбележи своя филмов дебют с роля във научно-фантастичния филм  “www.RachelOrmont.com”, където тя ще дели екрана с Даша Некрасова („Наследство“). 

Преди няколко седмици беше обявено и участието й в “Tuna Melt” - черна комедия, режисирана от многостранния Еди Хуанг („Буги“), описана като модерен микс от „Криминале“ (Pulp Fiction) и „Момичета от класа“ (High Fidelity). 

Мода 

Желанието за артистични изяви, което Клои изпитва още като тийнейджърка, я насочва към сфери различни от актьорството. И дакото Клои Чери показва своите снимки в Лос Анджелис и пуска рап песни в SoundCloud, тя не остава незабелязана от винаги жадната за нови лица модна индустрия.

Месец след като се появява като Фей в „Еуфория“, Клои дебютира на модния подиум на Седмицата на модата в Ню Йорк с LaQuan Smith, а в Милано представя колекциите на Blumarine и GCDS - две от любимите марки на поколението Z. 

Вечно проницателната Донатела Версаче пък й отрежда видно място на първия ред на последното си шоу през септември, редом до всемогъщата италианска бизнесдама Киара Ферани. 

Дори безумно изпъкналите устни на Клои Чери, физическа характеристика, която хейтърите набелязаха за „неестествена“, осигуряват на актрисата изгодни договори с водещи марки за козметични продукти. 

„Хората непрекъснато си правят татуировки и неща, които са неестествени. Защо не мога да направя нещо, което е неестествено, само защото ми харесва как изглежда“, казва Чери за своите филъри за устни. 

Разбира се, козметичните гиганти са възхитени от нейната самоувереност и доказателство за това са договорите с Urban Decay и Mac, които я прилапаха за коледната си кампания. Идилията на Клои с модата обаче едва сега започва.

За момента не е известно дали героинята й Фей ще се появи и в третия сезон на “Еуфория”, но Клои Чери вече даде да се разбере, че за нея има бляскаво бъдеще в телевизията.