0

- На Пирин фолк преди няколко дни вие пеете, хората плачат. Сашка, как стана това?

- Получи се този енергиен мост между артиста и публиката. Това е мечтата на всеки един изпълнител. Тази връзка е енергийна между сцената и публиката и ако е масово, това е най-голямото постижение за един артист. Много хора ми казаха, че са се разплакали и пред екрана. Явно тази енергия е ударила хората в сърцето, защото тя е свързана с моята съдба. Аз пея: „Боже, мили, плаче ми душата, с теб преминах през огън и вода“. С Всемогъщия!

- А как се появи тази песен?

- Дошла е на Юлиян Асенов, когато е бил в Радомирския манастир, дошла му е изведнъж. С внушението, че трябва да ме открие на всяка цена и да я изпее с мен. И той ме открива в Германия чрез телефона на мъжа ми. Аз тогава нямах никакъв телефон, бях в болницата в Мюнхен. Той ми изпрати демозапис, веднага я харесах. И я научих наизуст, защото не мога да виждам, трябваше по слух. И като се върнах от Германия, за пет минути я записах. Но енергията, която вложих, е от това, което преживях през тези 10 месеца в клиника в Германия в борба със смъртта. Така че тази битка се претвори в песен.

- Какво в Германия ви държеше, какво ви даваше сила?

- Аз преоткрих, защото и преди го знаех, псалм 91 от Библията - „Божията закрила“. Той е дълъг и изключително силен, препоръчвам го на всеки, особено в моменти на трудност. Ще цитирам само началото: „Който живее под покрива на Всевишния, пребъдва под сянката на Всемогъщия“. Това е! Този, който може всичко! И аз се облегнах на него. Преминах през много тежки неща, но преминах с Всемогъщия. Той беше с мен. И както написаха: „Бог я обича“ - това е най-хубавото нещо, което са писали за мен.

- Вие казвахте ли си този псалм в Германия?

- Карах мъжа ми да ми го чете всеки ден. И сега ми го чете и го уча наизуст, още не съм го научила целия, но трябва да го направя. Много хора, които са свързани духовно с мен, ми казват винаги да започвам сутрините с молитвата „Отче наш“ , за да направя канала. От там нататък – псалм 91. Хората трябва да знаят, че когато са под сянката на Всемогъщия, проблемите преминават като изпитание и продължаваш нататък. Както Кубрат Пулев казва: „Продължаваме напред“. Това е българският дух! При публичните личности това се забелязва повече. Има много българи, които са с моята диагноза и с моите проживявания, а никой не знае за тях, защото не са публични личности, но те се борят и продължават напред.

- А имаше ли икона или амулет, които ви помогнаха в тези трудни времена?

- Имах един амулет, като паричка. Намерих го в Германия на земята, точно преди да ми изтекат водите. Раждах там през 2000 г. На едната страна на немски пишеше: „Господ те закриля“. А на другата бе изографисан свети Христофор. Прочетох неговата история. Аз я запазих тази паричка и я държах много години при мен. Сложих й верижка и я носех. Но започнах да правя много грешки. Давах погрешни неща от себе си, правех лошо внушение. Давах еротични снимки, които не бяха моето аз. На българина трябва да повдигам душата, а не тези страсти. Няма нищо лошо в тях, напротив, всичко е човешко, но това не бях аз, не е моята същност. И оттам тези грехове, които се отразяваха на моята душа, се отразяваха и на комуникацията ми с висшите светове. Тогава носех на синджирче амулета със свети Христофор и през 2014 г. той изведнъж се скъса и падна, не можех никак да го открия. Аз държах много на него! Години наред той не бе с мен. И изведнъж сега по време на лечението отидох до един манастир в Германия. Там има щандче с иконки и сувенири. Моят съпруг Христо изведнъж ми каза: „Искам да ти взема ето това“. И взе един ключодържател. И отблизо вижда, че това е свети Христофор от едната страна, а от другата пише: Gott schuetze dich – Господ те закриля!. Същото нещо, което изгубих някога, сега го открих отново. И разбрах, че Господ ми е простил за нещата, които съм направила между 2000 и 2014 г. Защото направих много грешни неща. Моята мисия е да пея за божествените истини и да ги казвам на българина. Защото българският народ е богоизбраният народ. И това скоро ще го разберем. България е „Земята на мляко и мед“.

- Митичният рай. А срещала ли сте се с някакви свети хора?

- Не и няма как да разбера. Това са неведоми неща. Аз усещам Бог чрез душата си. И всеки трябва да знае, че Бог не обича само мен, Бог обича всички. Той ни е дал от божествената частица. И всеки може да направи оная връзка, която му трябва. Най-важната връзка – с Всемогъщия. Той може всичко, но човек трябва да разбере и да се обърне навътре в себе си, към сърцето. И да разбере на кой господар се кланя – на парите или на Създателя. Това са две различни неща.

- А какво ви казаха лекарите в Германия?

- Лекарите в Германия направо се втрещиха от много бързото ми подобряване и казваха на мъжа ми да пия това, което пия. А аз нищо не пия, никакви лекарства не взимам, просто имам добър апетит. Храната прави борбата, както е казал борецът Лютви Мехмедов. Много правилно го е казал. Аз обичам да си похапвам, както знаят хората и от „ВИП Брадър“. А туморът ми изсмука силите, бях станала 40 килограма с мокри дрехи. Никога не съм била толкова слаба и немощна! За една година с добър апетит и с желание за борба станах двойно. Обаче ми отива!  Искам да кажа на дамите: Не отслабвайте! Някой беше казал, че съм сложила филъри. Никакви филъри не съм слагала, просто малко сланинки отгоре и те са една пухкавина, която отива на жената. Жената е хубава пухкава. Ми Мерилин Монро каква е била – пухкава! Ама е световен секссимвол!

- А какво ще правите следващата седмица в Германия?

- Отивам на генерален преглед, да се види какво е състоянието на мозъка ми на скенер. На база на това ще се заключи какво последно може да се направи. Засега се развива перфектно, но този скенер ще покаже какво.

- А ще лежите ли в болница?

- Предпочитам да съм в квартирата при мъжа и децата. Аз дори вода не знам как да си поискам, хайде „вода“ знам, че е Wasser, ама пак не знам немски да говоря. Много е страшно да не знаеш езика. А не мога да го науча, защото не общувам с германци, само с децата и мъжа ми.

- Стискаме палци и ви желаем наистина да ни пратите добри вести от Германия!

- Благодаря на българския народ, че живо се интересува от съдбата ми. Много хора преживяват подобни неща и имат нужда от подкрепа.

- Хората ви обичат!

- Да, много хубави неща ми се случиха наистина в последните месеци и това ми дава сила да продължа.

Това е тя:

Родена е на 12 октомври 1966 г. в Дупница

Завършила е музикална педагогика в Югозападния университет в Благоевград

Кариерата й започва на Пирин фолк през 1994 г. с хита „Не мога да те забравя, Георги“. Следват хитовете „Левовете в марки“ , „Камъните падат“ на немски, „Иване“

През 2000 г. се омъжва за бизнесмена Христо Бакърджиев, от когото ражда две деца – Христо- Никола и Христина-Елена, които живеят в Мюнхен

Започва да ослепява. Оказа се, че това се дължи на тумор в мозъка. Оперираха я в Германия

Преди дни тя се завърна на фестивала Пирин фолк в Сандански с песента „Боже, мили“ , изпята заедно с Юлиян Асенов. Получи и три награди