1

Щ астлива съм, че се върнах на сцената. Това сподели пред „Телеграф“ звездата на попфолка Сашка Васева.

След дълго боледуване и тежки операции в Германия, тя излезе за първото си участие в петък вечерта. Изпълнителката на „Не мога да те забравя, Георги“, сподели, че се е прибрала в България специално за юбилейното издание на фестивала „Пирин фолк“, а вчера със семейството й заминаха за Гърция.

Мечта

На сцената на „Пирин фолк“ Сашка Васева изпълни песента „Зелените очи“, за която споделя, че е посветена на мъжа й - бизнесмена Христо Бакърджиев, който бе неотлъчно до нея през тежките изпитания, през които певицата премина през последните години. „С много любов идвам на „Пирин фолк“. Вълнувам се и съм щастлива, че ще бъда отново в Летния театър, близо до публиката и феновете си“, не крие радостта си Сашка, чиято единствена мечта е да продължава да радва публиката с песните си. Тя е оптимист, че с появата си на фестивала ще постави ново начало в кариерата си и тепърва ще радва феновете си с нови песни и изпълнения.

История

Личната история на певицата и тази на „Пирин фолк“ се преплитат още в самото начало на основаването му – именно участието на Сашка Васева на фестивалната сцена през далечната 1994 г. се приема за старт в кариерата й. Години наред тя е сред най-аплодираните и награждавани изпълнители в Летния театър на град Сандански. Там представя за пръв път и някои от най-емблематичните си песни като „Не мога да те забравя, Георги“ (1995), „Зелените очи“ (1997), „Македонка“ (1997) и още много. А последната й поява на „Пирин фолк“ е през 2017 г.