0

Т рупата на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ за пореден път показаха, че са като едно голямо семейство и посрещнаха Великден на тиймбилдинг в Гърция. Актьорите, заедно с директора Калин Сърменов, се отдадоха на забава, смях и веселие в южната ни съседка за няколко дни и определено дадоха пример как се сплотява колектив.

Правила

Екип на „Телеграф“ се свърза със Сърменов, който ни разказа, че не за първи път има тиймбилдинг в театъра и смята, че това е един важен начин на сплотяване на екипа. „Много важно за екипа е да има такива събирания. Преди актьорите имаше тиймбилдинг и с администрацията, а сега ще ходим и с обслужващия персонал. Нарочно съм ги разделил на отделни отдели и екипи, защото имат различни интереси. С администрацията играхме много игри, които помагат за работа в екип и т.н.“, разказва Сърменов и допълва: „Всеки може да си вземе жени, мъже, деца, гаджета - кой каквото носи на гърба си (смее се)“.

Пример

От снимки в нета виждаме, че в Гърция са били Алекс Сърчаджиева, Тео Елмазов, Стефания Кочева и др., и по всичко личи, че са си прекарали страхотно. „Знам, че сега много колеги ще кажат - то е хубаво, ама струва пари. За наше щастие Сатирата е финансово добре и смятам, че парите не бива да бъдат пречка за сплотяване на колектива. Винаги може да се намери начин да бъдем заедно. Знаете ли кое е най-хубавото, хората се опознават по един различен начин. Работната среда има определени норми за поведение, които те спазват, а навън се опознаваме в друга светлина, което е прекрасно. Пък и голяма част от младите артисти, от бъдещето на Сатиричния театър опознават именитите си колеги“, казва още Калин Сърменов.