0

А ктрисата Весела Бабинова се крие от торнадо в първия си моноспектакъл, чиято премиера е на 12 ноември в „Theatro отсам канала“.

Звездата на Малък градски театър ще се превъплъти в ролята на Анджела – героинята в монопиесата на Лорън Гъндърсън „Пистолет в торнадо“, която ще бъде представена за първи път у нас.

В ролята на Анджела

 В ролята на Анджела
Фелия Барух

Автор

Сюжетът е тясно обвързан с Хамлетовия монолог “Да бъдеш или да не бъдеш” от едноименната Шекспирова пиеса.

Историята ще ни срещне с една жена на средна възраст в американско градче. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи.

Автор на пиесата е Лорън Гъндърсън – един от най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 година насам, оглавявала списъка цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023 г.

„Това е пиеса, в която аз играя Анджела – един  много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: „Аха, ясно”, но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто: „Думи, думи, думи”, споделя Весела Бабинова за ролята си.

Агент

Изправена пред смъртна опасност, барикадирана в мазето и криеща се от бушуващото горе торнадо, нейната Анджела използва последното, което й остава – чувството за хумор.

Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота й не е съвсем подредено. Опитва се да не лъже, но го прави постоянно. Как така всичко рязко се обърка?! Едно торнадо може да обърне наопаки целия ти живот, подсказват от екипа на спектакъла.

Негов режисьор е Васил Дуев-Тайг, сценографията и костюмите са сътворени от Елис Вели, а музиката е дело на Тони Рикев.

Плакатът за моноспектакъла

 Плакатът за моноспектакъла
Театро зад канала

„Пистолет в торнадо“ е втора постановка на продуцентското дуо Луиза Григорова-Макариев и Александър Сано след спектакъла „Отблизо“ по Патрик Марбър, в който освен продуцентите като актьори участват Башар Рахал и Любомира Башева под режисурата на Антон Угринов.

От премиерата в средата на юли до момента продукцията е гледана от повече от 5000 зрители.

Награди

Весела Бабинова е носителка на награда „Аскеер“ за изгряваща звезда за изпълнението си като редник Коля Лебедушкин в „Нощна пеперуда“ от Пьотър Гладилин в Народния театър и на „Икар“ за поддържаща женска роля за превъплъщенията си в „Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми“ в Малък градски театър „Зад канала“. Позната и обичана е и от телевизионните сериали „Денят на бащата“, „Мен не ме мислете“ и др.