0

С емейството на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер ще продаде на търг осем уникални часовника от колекцията му.

Очаква се търгът да се проведе на 13 май в Женева и да донесе няколко милиона на семейството на Шумахер, с което то да продължи да финансира лечението му, продължаващо вече повече от 10 години.

Жената на германеца Корина се е обърнала към аукционната къща Christie's преди повече от година, за да определи стойността на вещите.

Семейство Шумахер продава уникално Ferrari на Михаел

Колекцията включва уникален модел F.P. Journe Vagabondage 1 от 2004 г., който отбелязва всяка от победите му в шампионата на Формула 1. Той е подарък на пилота лично от президента на отбора му Scuderia Ferrari – Жан Тод.

Този часовник е "може би най-важният Vagabondage F.P. Journe, правен някога", заяви Реми Гийлемин, ръководител на отдела за часовници на Christie's в Европа и САЩ.

Поръчковият часовник е с платинен корпус, червен циферблат и златен механизъм, а на дисплея му е логото на Ferrari, както и отличителната каска на Шумахер. Като единствен по рода си, предметът може да достигне цена над 1 млн. швейцарски франка (1,1 млн. долара) на търга, допълва Гийлемин.

Други часовници от колекцията на Шумахер са хронограф Audemars Piguet Royal Oak от бяло злато с бял циферблат, на който е изобразена емблемата на Ferrari.

Продадоха болид на Шуми за 13 млн. швейцарски франка

На друг от циферблатите пък има шест звезди като символ на шестте шампионата във Формула 1, които Шумахер печели между 1994 и 2003 г. Този часовник също му е подарък от Тод и според Christie's е оценен между 150 000 и 250 000 франка.

Продажбата ще включва и Rolex Daytona "Пол Нюман". Хронографът с черен циферблат, референтен номер 6262 с екзотични субциферблати, е оценен на 200 000 до 400 000 франка.

Корина мести Шумахер във вила за 3 млн. евро в Майорка

Източник gong.bg