0

Н а страхотна подкрепа в Рим се радват световният №1 в тениса Новак Джокович и №33 Григор Димитров.

В неделя двамата ще се изправят един срещу друг на централния корт в комплекса „Форо Италико“, а мачът им е от III кръг на турнира от сериите „Мастърс“. Джокович води с 10-1 в досегашните си сблъсъци с първата ни ракета, чийто единствен успех дойде на клея в Мадрид преди точно 10 г.

Гришо започна участието си с убедителна победа срещу трикратния победител от Големия шлем Стан Вавринка (Швейц), а на трибуните редом до физиотерапевта му Алгис Христов седеше новата приятелка на хасковлията - румънската сексбомба Мадалина Геня. 35-годишната актриса и тв звезда е по модни дела в италианската столица, но вероятно ще отпразнува с Димитров и 32-рия му рожден ден във вторник.

В ложата на Джокович в първия му мач пък беше треньорът на Рома Жозе Моуриньо. Специалния изгледа трудния старт на Ноле срещу 61-вия в ранглистата Томас Мартин Ечевери (Арж) със 7:6 (5), 6:2. После португалецът изчака Ноле в съблекалнята, побъбри си с него и му поиска автограф върху шапката си. „Благодаря ти много“, написа на сръбски в Инстаграм Жозе, публикувайки снимка с Новак.

Шесткратният шампион във Вечния град отправи върху тв камерата послание за жертвите в кървавата касапница в Белград: „Св. Василий Острошки, помоли се на Бог за нас. ОУ "Рибникар”. По-късно Джокович се разплака в емоционалното си изказване: „Искам да кажа на всички, че искрено съжалявам. До днес нямах възможност да се обърна към обществото за клането. Искрени съболезнования на всички семейства, чиито деца загинаха. Като родител на две деца мога само да си представя как се чувстват. Пожелавам им сила и любов и се надявам да преодолеят това”.