0

О громен скандал с една от участничките в предстоящите олимпийски игри в Париж се развихри дни преди началото им. Скандални разголени кадри на красавицата Елена Куличенко, която е състезателка в скока на височина за Кипър, се появиха в мрежата, за радост на милиони представители на силния пол по света.

Оказа се, че те са от неин профил в платения сайт за еротични снимки и видеа OnlyFans. Адвокатите на родената в Русия 21-годишна спортистка твърдят, че кадрите не са истински и са създадени с помощта на изкуствен интелект, но тази версия ярко контрастира с информацията в редица други издания като Sport.Ua и еReportaz.

Според тях, от Кипърския олимпийски комитет са помолили Куличенко да закрие акаунта си в платформата, но тя категорично е отказала да го стори.

Все още няма яснота как ще се процедира с казуса, особено след като през миналата година Елена стана шампионка на европейското първенство за младежи и девойки до 23 години, грабвайки първи златен медал за Кипър въобще в историята на този спорт в състезание от подобен ранг. Вероятно и заради постижението й бе избрана за знаменоска на Кипър на олимпиадата.

Куличенко е родена в Одинцово и дори се състезава за Русия до 2019 г., когато благодарение на баща си Алексей Куличенко взима кипърско гражданство. Той пък е известен милионер и има бизнес с имоти в Кипър.

*Източник: Vesti.bg