0

Н осителят на Оскар и Златен глобус Джин Войт скочи на дъщеря си Анджелина Джоли. Причина за семейния скандал се оказа изявление на актрисата за войната в ивицата Газа. 

Джон Войт изрази несъгласието си с Анджелина за необходимостта от прекратяване на огъня в Близкия изток, пише Insider. Холивудската легенда не е съгласен с дъщеря си, че Израел превръща Газа в масов гроб. Той смята, че става дума за унищожението на историята на Светите земи, земята на евреите и че израелската армия трябва да защитават земята и народа си. 

НАМЕСИ СЕ ВЪВ ВОЙНАТА: Анджелина Джоли обвини световните лидери, че стават съучастници в убийствата на невинни

Според Джон Войт Израел е подложен на терор, който засяга невинни деца, възрастни хора, майки и бащи. Той също така изрази недоволство от това, че някои хора обвиняват Израел за проблемите, призовавайки ги да се замислят върху собствените си действия.

От своя страна Анджелина Джоли реагира доста противоречиво на случващото се в Близкия изток. Първо тя сподели, че е разстроена от терористичната атака, отнела живота на много невинни граждани и изрази своята непреодолима болка и гняв. После в послание до своите 14 милиона последователи в Instagram тя втвърди реториката си, обвинявайки Израел, че бомбардира невинни цивилни. Тя отбеляза, че Газа отдавна се е превърнала в “затвор на открито”, който бързо се превръща в масов гроб и че 40% от загиналите са невини деца, както и че цели семейства стават жертви на насилие.