0

А ктьорът Явор Бахаров бе арестуван за пореден път през седмицата. Звездата бе задържан от полицията в столицата. 37-годишният Бахаров е отведен от патрул на СДВР до Четвъртo РПУ. По-късно стана ясно, че актьорът е задържан заради притежание на марихуана. ”Незначителен случай е това, за който не бива даже и да говорим“, лаконично коментира инцидента той. Бахаров е в изпитателен срок на условната си присъда, постановена от Благоевградския окръжен съд през м.г. за шофиране след употреба на алкохол и наркотици в условията на рецидив. Магистратите измениха едногодишната ефективна присъда, постановена от районните съдии в Разлог, в 1 година "лишаване от свобода" с 4-годишен изпитателен срок, тъй като Бахаров бил реабилитиран по право по отношение на предишните си осъждания.

Хулиганство

Припомняме, че на 8 февруари 2020 г. актьорът шофира лекия си автомобил в Банско, когато се разминава с патрул на местното РПУ. На полицаите им направило впечатление, че колата на Бахаров криволичи по пътното платно. Униформените последвали автомобила на актьора и подали светлинен и звуков сигнал. Извършената на място проба за употреба на алкохол отчела 1,30 промила. Актьорът бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис. По-късно в поликлиниката в Банско актьорът дал кръв за изследване за алкохол.  Изготвената химическа експертиза установява, че концентрацията на алкохол в кръвта му към момента на деянието е била 1,42 промила. Актьорът има и други провинения, сред които и хулиганство. През 2016 г. бе хванат да шофира пиян в Бургас, получава 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Преди 7 г. получи присъда за хулиганство, а през март м. г. в София се забърка в уличен скандал и побой. Тогава получи присъда 9 месеца пробация за хулиганство.

Наранен крак

Жана Бергендорф също не веднъж е имала пререкания с властта. Полицаи спипаха певицата с наркотици в собствения й дом. Съседите чули викове от дома й, след като не спрели няколко часа, повикали патрул. Жана й половинката й са открити видимо дрогирани.  След битовия скандал приятелят на звездата бил с наранен крак, а тя с комоцио. Полицаите откриват намерена марихуана в дома им, а двойката е арестувана. След инцидента адвокатът на Жана съобщи,  че никой не е хванат с наркотици и най-вероятно клиентката му е арестувана за вдигане на шум и нарушаване на обществения ред. Това обаче не е единственото нарушение на Бергендорф. Тя е задържана за употреба на кокаин, след като предизвикала лека катастрофа в столицата. Пристигналите на мястото полицаи са проверили с дрегер певицата за алкохол. Тестът бил отрицателен. Въпреки това държанието на Бергендорф усъмнило униформените и те й направили полеви тест за наркотици, който показал наличие на кокаин. Певицата е отказала да даде кръв и урина и била откарана в 1-во РПУ.

Спукани гуми

Шеф Андре Токев също влезе в криминалните хроники, след като бе хванат на Околовръстното шосе да шофира с 1,79 промила алкохол в кръвта. Тогава той управляваше колата си със спукани гуми. Впоследствие стана известно, че това не е първият случай, в който звездата нарушава закона. Преди две години карал колата си във Варна, а след проверка дрегерът отчел 1,6 промила алкохол. Тъй като по закон това е престъпление, две седмици по-късно популярният кулинар сключил споразумение с районната прокуратура във Варна. Признавайки се за виновен, получил 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Взели му и книжката за 4 месеца. След второто провинение на шеф готвача обаче присъдата му стана ефективна и получи 7 месеца затвор. За доброто си поведение той бе предсрочно освободен.

Свински опашки

Скандалната миска Анита Мейзер бе осъдена на 2 г. затвор за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай Димов и за предлагане на 30 000 евро подкуп на разследващ полицай. Освен това тя трябваше да заплати 4000 лв. глоба и 100 000 лв. кръвнина. Припомняме, че през 2016 г. Мейзер задуши 40-годишния културист със "свински опашки", докато му помагала да направи експеримент за демонстрация на сила. Тя вързала кабелните стяжки на врата на мъжа си, който се опитал неуспешно да ги скъса с мускулите на врата си. Част от присъдата си Мейзер излежа в сливенския затвор, тъй като преди това прекара зад решетките 22 месеца.

Домашен арест

Не еднократно се е налагало на Софи Маринова да плаща гаранциите на мъжете в живота си. Последният такъв случай беше през лятото, когато Гринго бе задържан за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на друг мъж, наказанието за което е предвиден затвор до 1 г. или пробация Мъжът на фолкзвездата бе пуснат на  свобода. Софийският градски съд промени наложената от Районния съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в парична гаранция от 3000 лв. Престъплението е извършено в дискотеката на певеца Константин в Студентския град, Софи Маринова е била гост на заведението, когато фен поискал да се снима с нея. Гринго обаче му отвъртял такъв шамар, че му нанесъл лека телесна повреда. Преди това Давидов е осъждан от спецсъда на 10 месеца затвор и 4000 лв. глоба заради изнудване. В началото на есента синът й Лоренцо бе замесен в скандал. Момчето бе издирвано от МВР, за да го разпита във връзка с разбита каналджийска схема за трафик на мигранти.

Лоренцо бил пуснат за  издирване заради твърденията на 21-годишния арестант Иван С., който бил задържан да прекарва бежанци. Синът на Софи Маринова се е проявявал и друг път. Той беше спрян от полиция и отказал да бъде тестван за наркотици, заради което книжката му е отнета. Преди години пък полицията във Враца арестува бившия мъж на фолкзвездата Софи Маринова – Дачо. Задържането му е станало по искане на италианските власти. Бившият доведен син, а впоследствие любим на Софи Маринова бе обвинен в разпространение на наркотици на територията на Италия.

Непълнолетна обвини Коцето в изнасилване

В разгара на лятото 17-годишно момиче подаде жалба за изнасилване срещу фолкпевеца Константин. Според нея Коцето я е изнасилил в хотелската си стая. По-рано изпълнителят е пътувал в луксозен мерцедес в компанията на Борис Дали и колегата си Илиян. Шофьор е бил Велислав Делибалтов, който е брат на Борис Дали. След жалбата фолкпевецът е призован да даде показания. До арест не се е стигнало и след като дава обяснения, е пуснат. По-късно близки на певеца дадоха да се разбере, че всъщност Константин бил жертва, тъй като роднини на момичето от известно време се опитвали да намерят всевъзможни начини да го изнудват за пари.

Човека Глас закопчан погрешка

В рамките на масираната спецоперация срещу Недосегаемите маскирани полицаи нахлули в дома на певеца Краси Аврамов, известен като Човека Глас. Баретите го тръшнали на земята и му сложили белезници. Аврамов до късно бил на репетиция, работел върху новата си песен, прибира се изморен и веднага заспива. Посред нощ в просъница певецът чул позвъняване, но не обърнал внимание. След което започва да се крещи, следва разбиване на вратата. В началото изпълнителят дори си мисли, че всичко е много лош сън.

“Видях, че идва огромна група от хора с качулки и ме проснаха на земята, викнаха ми да легна, вероятно като всеки един престъпник, аз така се почувствах. Но когато видях, че са полицаи, аз се успокоих, че няма нищо страшно да стане, защото от нищо не се притеснявам“, обяснява след инцидента Аврамов. Маскираните покрили главата на Аврамов с плакат. “Единственото нещо, което казах, е - аз съм Красимир Аврамов, и някой каза - ааа това е певецът, и цялата драма и екшън намаля, след като навсякъде разтършуваха и провериха, извиниха ми се за което, казаха ми, че е станала грешка, не е спрямо мен“, обяснява още певецът. След проверка става ясно, че атаката е била насочена за друг апартамент.