0

К олумбийската актриса Шакира разкритикува испанските власти, след като уреди делото си за данъчни измами за 15 милиона долара.

Изпълнителката проговори за съдебната си битка и призна какво я е ядосало най-много в случая с данъчни измами. „Най-разочароващото нещо беше да видя, че една държавна институция изглеждаше по-заинтересована да ме изгори публично на клада, отколкото да изслуша мотивите ми“, сподели Шакира пред испанския вестник El Mundo.

Колумбийската музикална звезда каза, че се е съгласила да уреди битката си за укриване на данъци за милиони долари , за да "защити" двамата си малки синове. „Искам да оставя на децата си наследството на жена, която е успяла да изкаже мотивите си, когато е смятала за необходимо, а не когато е била принудена. Имам нужда да знаят, че взех решенията, които взех, за да ги защитя, да бъда до тях и да продължа живота си, а не от страх или вина“, отбеляза Шакира.

„Те искаха да накарат обществото да повярва, че не съм си платила данъците, когато истината е, че съм платила много повече, отколкото трябваше“, каза още певицата. Тя твърди, че е решила да живее в Испания едва през 2015 г. и когато го е направила, властите "незабавно са се опитали да начислят" данъците й за последните 10 години.

Певицата също така обвини испанските данъчни власти, че сплашват хората: „Заплашват ги със затвор, излагат на риск спокойствието на нашите деца и ни поставят под натиск да ни пречупят“.