0

Както вече стана известно, група подрастващи измамиха десетки столичани, като им продадоха безплатни брошури за театър „Възраждане“, твърдейки, че са билети.

Продавали програмите по 5 лв. и твърдели, че го правят с благотворителна цел. „Ние разбрахме за измамата благодарение на тези хора, които са си купили брошурата на театъра, която се разпространява безплатно. Хората идват на касата, разочаровани разбират, че са били измамени, но ние въпреки това им правим отстъпка от цената на билета за сметка на театъра, за да не се чувстват напълно измамени“, разказа пред „Телеграф“ директорът на театър „Възраждане“ Роберт Янакиев.

Табели

Шефът на трупата разкри, че хора продължават да идват на касата все още и с шега допълни, че няма идея колко точно безплатни брошури са продадени. Каза и че не е сигнализирал властите за деянието на тийнейджърите. „Отидохме в метрото, сложихме големи табели, че брошурата се разпространява безплатно, за да могат поне хората, които минават от там, да видят, а пък никой не е застрахован да бъде измамен“, каза Янакиев и изрази учудване как някой те среща на улицата, дава ти нещо и ти му даваш 5 лв. „Малко трябва да се мисли с тези глави. Те си хвърлят спестяванията през прозореца, увити в салфетка, казали са си сега 5 лв. къде не са отишли. Идват хора с по 3, 4, 5 предплатени програми“.

Премиера

Роберт Янакиев подхожда с усмивка към цялата ситуация. „Издирвам тези деца, не за да им се карам, напротив. Явно никой не им е обърнал внимание, за да стигнат дотук. Или откъде да знам, може пък и да им е обърнал някой внимание, но те да са просто много инициативни в измислянето. Издирвам ги, за да им предложа доброволен начин да изкупят грешката си. Първо да им обясня, че така животът им няма да мине по най-добрия начин, защото утре ще започнат да ограбват и банкомати и да си мислят, че така е добре и че могат да го живеят този живот. Второ – да дарят труда си за театъра, да свършат някаква работа и по този начин да върнат това, което ние сме загубили евентуално“, каза директорът.

Той издаде и че в събота и неделя е премиерата на най-новия спектакъл на театър „Възраждане“ - „Зимна приказка“ по Уилям Шекспир. „Госпожа Лилия Абаджиева е режисьор, Васил Абаджиев е сценограф. Всички момчета на театъра играят. Заповядайте да ги гледате, играят и женските роли момчетата, надявам се да е интересно“.