0

Т алантливият български певец Ивайло Ранов-Шеки е избран да подгрява Брус Дикинсън в зала 1 на НДК на 18 и 19 март.

„Това е сбъдната мечта за мен“, сподели музикантът пред „Телеграф“. Фронтменът на „Айрън Мейдън“ е гост вокалист в концерта за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на „Дийп Пърпъл“, който ще гостува за първи път у нас.

Рожден ден

Шеки издаде, че научил щастливата вест навръх 49-я си рожден ден. „Не си организирах празник, беше ми скучно. Винаги съм мечтаел две неща - да подгрявам Брус и да пея на Запад. И тези две неща се случиха точно тогава“, разказа музикантът и издаде, че на 21 април ще пее в Белгия с местната банда Koyle. Шеки разказа, че е бил препоръчан на промоутърите от световния барабанист Бърнард Уелц, който ще свири и в предстоящите два концерта в София.

„Мой добър приятел от Благоевград ни запозна. Това е Христо Янков. Той ме представи пред Бърнард Уелц, след като преди това му беше разказал за мен. Направихме заедно две клубни шоута. След това господин Уелц, който е бил в групата на Джон Лорд и е записвал с редица световни имена, ме чу как пея в един пиано бар. Хареса ме. Стана му приятно да ме слуша и е отделил от времето си, за да разговаря с промоутърите на концерта, за да открия именно аз шоуто в зала 1 на НДК, и то в два последователни дни“, сподели Шеки.

Освен с Еджон Лорд и Брус Дикинсън, Бърнард Уелц е работил и с други имена от световната музика като Иън Пийс, Роджър Глоувър, Стив Лукатър, Стив Хакет, Джо Лин Търнър, Боб Дейзли, Дуги Уайт и др.

Писмо

Любопитен факт е, че Шеки е единственият музикант, включен да подгрява шоуто по време на всички концерти по целия свят. Той разкри, че на сцената ще изпълни акустична песен заедно със своя китарист Денис Александров.

Парчето ще бъде кавър на „Дийп Пърпъл“ от периода с Дейвид Ковърдейл, но музикантът ще запази в тайна точно коя е избрал.

„Ако имам шанс да се срещна зад кулисите с Брус Дикинсън, съм му написал кратко писмо, в което изразявам уважението си към него – как ми е дал път и мелодия в живота. Че е моят учител!“, издаде още Шеката.

Концертът с музиката на Джон Лорд и „Дийп Пърпъл“ ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд и е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул.

Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на „Кантус Фирмус“, които заедно със Z-Rock са организатори на събитието в София.