0

Ш експир, Димчо Дебелянов, Вазов и още 81 автори са изобразени с портрети в проекта „Небесни зрители“ на Сатиричен театър „Алеко Константинов“. След половин година работа по портретите вчера завърши монтажът на платното.

Идея

Екип на „Телеграф“ се свърза с директора на Сатирата Калин Сърменов, който разказа: „На първия етаж поставихте „Небесния театър“, а горе „Небесните зрители“ - всички автори, които са поставяни в Сатиричния театър, небесните зрители - тези, които си гледат представленията. Като почнеш от Шекспир, Димчо Дебелянов, Иван Вазов, Молиер, Гео Милев, Уди Алън, Радичков, та до 84 прекрасни автори. Този проект го подготвяме повече от половин година. Чавдар Николов пак е автор. Те са седнали на столчета и над тях е небе. Красиво се получи, скоро ще има и официално откриване, просто искам да добавим едни лампички“. Самата идея отново е на Сърменов.

Премиера

Сатиричният театър може да се похвали и с две чисто нови заглавия. „Преди дни бе премиерата на „Всеки иска да живее“, в главната роля е Ники Върбанов, режисьор Елена Панайотова. За мен това е едно от най-стойностните представления на софийските театри и си заслужава. Миналата седмица имахме премиера на „Мистерия с кон“, една пиеса на Стефан Цанев, Анастасия Събева е режисьор, с участието на Елена Атанасова, Кирил Ефремов, Тео Елмазов“, допълва още Сърменов.

Поставяне на Небесните зрители в Сатирата.

 Поставяне на Небесните зрители в Сатирата.