0

Б ългарка проби с рокли и в Холивуд, след като преди това превзе най-важните светски събития във Франция. Десислава Тошева развива шеметна кариера и в момента е най-хитовата от новите имена на модния дизайн и я сравняват с легенди като Лагерфелд, Диор и Ели Сааб. В центъра на Холивуд са й отредели място за шоурум, където искат както цялата й предишна колекция, така и бъдещата. И всичко това трябва да стане в скоростни срокове. „Направо не мога да смогна на всички поръчки“, отсече пред „Телеграф“ Десислава Тошева.

Десислава лично изпробва всеки един от тоалетите си висша мода.

 Десислава лично изпробва всеки един от тоалетите си висша мода.

Лазур

Големият пробив на Десислава бе по-рано през годината на кинофестивала в Кан, където българката показва две от своите творения в шоурума за висша мода. На Лазурния бряг бързо я забелязват и взимат роклите й, защото голяма част от другите дрехи стават само за възхищение, но не и за носене.

Самата Десислава каза пред „Телеграф“, че задължително изпробва първо на себе си всеки един модел. Нейните рокли веднага са забелязани от изданията на модната библия, както наричат сп. „Вог“. Първо грейва в Бразилия, след това и в Китай, където е най-влиятелното издание на модната библия. Сега отново тоалет на Деси и нейния бранд „Кавиър“ се появява на корицата на китайския „Вог“, а събитието е най-лъскавата проява в Париж.

Корицата с Тиъл и рокля на Тошева

 Корицата с Тиъл и рокля на Тошева

Бал

Става реч за прочутия Бал на дебютантките, където всяка година млади аристократки и милионерки се представят с кавалерите си. Това е истинско състезание кой от водещите световни брандове ще представи свой тоалет. И сред тях се оказва рокля на Десислава, носена от шотландско-френска аристократка – Тиъл Бърел. Любопитно е, че точно през лятото Десислава е била в един от замъците на дедите на Тиъл по майчина линия – легендарния Инверари, известен и като имението на призраците. Българката си купила билет и посетила замъка, а след няколко месеца разбрала, че наследницата на рода е облякла тоалет, измислен от нея. Тогава от „Вог“ били специално в Париж, за да направят фотосесия от бала и точно рокля на Деси, носена от Тиъл, грейнала на китайската корица.

Десислава Тошева