0

А кварел на аниматора Теодор Ушев бе продаден на търг за 78 000 лв. Това обяви самият той в своя личен профил във Фейсбук, като обясни, че аукционът е бил с благотворителна цел - средствата ще бъдат предназначени за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всички ученици в България.

Деца

„Както е известно, не продавам работите си на частни колекционери. Но този акварел ще намери новия си собственик утре“, написа преди няколко дни номинираният за „Оскар“ художник, като уточни: „Това е единственият ви шанс да имате моя работа - да подкрепите качественото образование в България за всяко дете, във всяко училище.“ Два дни по-късно той разкри, че за него е било чест да участва в търга. „Акварелът, който предоставих, беше откупен за 78 000“, сподели аниматорът. Картината е купена от голяма хранителна верига.

Желание

Актьорът Алек Алексиев също е бил част от търга, става ясно от публикации в социалните мрежи. Той публикува в личния си профил във Фейсбук, че е имал желанието да откупи картината на Ушев. „Самият аз се опитах да наддавам за картина на Теодор Ушев (специално нарисувана в името на качественото образование и дарена от Тео), но „най-големият индивидуален принос на вечерта“ не ми позволи да направя своята инвестиция и „покупка“.