0

М оделът с български корени Анна Чорбаджиев, която се подвизава в САЩ под псевдонима Анна Алимани, е била упоена и обрана от трансджендър в бар в Манхатън, пише NewYork Post.

„Измамата, за която в момента водя дело във Върховния съд, напомня на поредица от обири в нощни гей клубове в Ню Йорк, при които двама мъже загинаха от свръхдоза, напомни 25-годишната Анна Чорбаджиев. „Слава Богу, че съм добре“, добавя моделката.

Моделката разказа и хронологията на събитията във въпросната нощ, когато е била упоена и ограбена. Същата вечер тя излиза за по питие с приятели в хотел „Бакара“ в Голямата ябълка. Неин приятел я запознава с трансджендъра Анджела Акоста де Мастронарди - млада брюнетка, облечена в жълта рокля на Versace.

„Всички се забавлявахме заедно и аз не изпитвах никакви съмнения към този човек“, каза Анна, която е брокер на недвижими имоти, участва в седмиците на модата в Париж и Ню Йорк и краси кориците на Harper’s Bazaar и международното издание на Glamour.

Анна напуснала хотел „Бакара“ заедно с трансжената Андежела, която предложила да посетят друг бар, стопанисван по това време от компанията „Madison Square Garden Entertainment“.

„Тя поиска да плати сметката, но картата и бе отхвърлена. Тогава аз казах: „Нека аз платя“ и извадих моята American Express, спомня си Чорбаджиев. 

Пет минути след първата глътка мартини на Анна й прилошало и поела към изхода, но трасджендърът скочил след нея в таксито. По същото време моделката проверила в портфейла си и установила, че кредитните й карти липсват.

Чорбаджиев осъзнала, че е станала жертва на измама и си поискала обратно платежните си средства от Анджела. Трансджендърът се видял в чудо, след като балканската кръв на Анна кипнала и го хванала за косата. „Помислих си: „Няма начин да ме ограбиш, к*чко“. Трябваше да я избутам от асансьора“, разказа още Анна. 

Така по-късно картите на манекенката мистериозно се озовали обратно в нейната чанта, но след броени минути станало ясно, че от тях са изтеглени около 1 500 долара за бакшиши.

Манекенката подала сигнал за престъплението в полицията в Ню Йорк, където детективите я информирали, че Анджела всъщност е мъж, срещу когото вече пропищели в Лас Вегас, Маями и Ню Йорк.

Заради стреса и понесените щети Анна Чорбаджиев е завела иск за 1,5 милиона долара срещу компанията, стопанисваща нощния бар, като твърди, че служители са сътрудничили на трансизмамника и са поделили с него откраднатите пари.